Kjell Norli vant Bedriftsseilasen

27 båter fikk perfekte forhold utenfor Hankø under 2. etappe av Union Race 2010, Bedriftsseilasen.

Publisert

Bilde over: Vidar Moe jobbet som en helt på fordekket

Om Gundermetoden noen gang kan forsvares i regatta, måtte det ha vært igår. Praktfulle forhold, riktignok med små vindkantringer, men stabil og svant økned slnnavind, fra 5 til 7 m/sek, på Norges fineste regattabane mellom Garnholmen og Struten.

Det var Fredrikstad Seilforenng som sto for tur til å arrangerer sin etappe av Union Race 2010, Bedriftsseilasen og hele 27 båter mellom 24 og 44 fot stilte til start på en av forsommerens aller fineste dager.

Seilas´ utsendte var invitert til å seile med seilforeningens nestleder Jon Egil Johnsen i hans Elan 410 med karbonmast og 3DL seil. Foruten skipperen selv som tok seg av storseiltrimmen, var den velkjente Per Helgesen med som rormann, hans sønn Morten var sjef for seiltrimmen ellers, soloseileren Vidar Moe tok seg av fordekket, mens yours truly ble plassert i lúken med ansvar for løse ender. I tillegg hadde vi en håndfull med Vidars kollegaer som sørget for riktig vektplassering.

Med 1.39 LYS startet vi nest sist, sammen med en annen Elan 410 og ca. et halvt minutt foran Morten Harlems First 44.7. Det var med denne båten vi skulle ha de morsomste duellene, først på første kryss da den større båten som ventet seilte oss opp. Et perfekt leslag rett før første runding av merket ved Struten gjorde at vi holdt oss foran til runding, men igjen ble vi oppseilt på sløren. Takket være en briljant taktisk manøver av den rutinerte Helgesen og god kontroll på seilføringen i rundingen, ikke  bare holdt vi oss foran, men økte også kraftig forspranget til Harlem som vi siden ikke så mer til.

Det er først mot slutten av seilasen at moroa begynner i en Gunderstart, og på den andre kryssen begynte vi virkelig å plukke konkurrenter. Ved andre gangs runding ved Struten var tetgruppen innenfor rekkevidde og det ble en spennende lens inn til mållinjen mellom Kællen og Kongemonumentet i Hankøsundet.

En stund så det ut til at vi skulle klare å nå igjen alle båtene foran oss, men vi endte på 4. plass i mål tet bak Martin Kamperhaugs Halvtonner «Sixpack», en Melges 24 og Norlis lag som også hadde vunnet Kostervalsen en uke tidligere.

Hurra for Fredrikstad Seiforening som gjennonførte et flott arrangement både på banen og i teltet etterpå.

Resultater:

1 CB'n seiltid 13:53:05 Expert Kjell Norli CB 365 LYS 1,28

2 Loose Fit 13:51:35 C.H.Evensen Industriovner AS Jarle Skovly Melges 24 1,27

3 Six Pack 13:33:28 Grimsøy Service AS Martin Kamperhaug Banner 1/2-ton 1,16

4 FRISK 14:08:05 Sunwind Jon Egil Johnsen Elan 410 1,39

5 Venus 13:56:00 Egil Norli AS Egil Norli Elan 40    1,30

6 Wanted 13:45:23 Al Elektriske Geir Begby Bavaria 1,23

Powered by Labrador CMS