Kjøltrøbbel også for Guillemot
Kjøltrøbbel også for Guillemot

Kjøltrøbbel også for Guillemot

Marc Guillemot så ut til å seie inn til en klar 3. plass i Vendee Globe seilasen, men imorges meldte også han om kjølproblemer

Publisert

Kl 05.40 GMT idag morges kontaktet Thierry Brault som leder Marc Guillemots landbaserte mannskap regattaledelsen i Vendée Globe regattaen og informerte om kjølproblemer på Guillemots «Safran», som nå befinner seg mellom Azorene og mål ved Les Sables d´Olonnes, ca 680 nm vest for Kapp Finisterre.

 

I øeblikket kjenner man ikke til omfanget av skadene, men det kjent at han den 11. desember kolliderte i mer enn 20 knops fart med en hval. Han befant seg da vest for Kerguelen Islands. Dette sammenstøret kan være kilden til dagens problem som har ført til at kjølen har løsnet i kjølkassen og falt med noen centimeter. Guillemot har klart delvis å sikre kjølen fra å falle ytterlige i kjølkassen, men det innebærer at kjølen ikke lenger kan svinges og man frykter også at reparasjonen er midlertidig. Han har ikke bedt om hjelp utenfra og han er ved godt mot og beveger seg mot målet med 6-7 knops fart.

Ved posisjonsangivelsene kl 1000 idag hadde man ingen posisjon på Guillemot, men man regner med at han ved 15-posisjonen vil være tilbake på rankinglistene.

Powered by Labrador CMS