Klare for jubileumsstart i Shetland Race

Det blir nærmere 50 båter som starter i den 25 utgaven av FjordSailing Shetland Race.

Publisert

«Wolfpack» vil sette rekord begge veier i Shetland Race

Jubileet feires med en egen bok om regattaens historie, og hvis forholdene igger til rette for det så blir det kanskje satt ny fartsrekord på strekningen også. Kong Haralds gamle 52foter Fram XVI, nå Wolfpack, ligger på startstreken.

 

Nytt av året er at det blir start fra både Ålesund og Bergen. Det er 8 båter som starter fra Breidsundet klokken 09.00 onsdag 22. juni, mens resten av feltet starter klokken 13.00 fra Marstein i Korsfjorden utenfor Bergen.

De siste værmeldingene tyder på at det kan bli muligheter for «Wolfpack», den tidligere «Fram XVI», som starter fra Marstein.

 

-      Det ser ut til at det kan bli rekordforhold på veien bort med middels nordlige vinder. Vi skal forsøke å sette rekord begge veier, sier Thomas Nilsson, skipper på «Wolfpack».

-      

Den gamle rekorden er på 16 ½ time, og «Wolfpack» har fartspotenisale til å redusere denne tiden betraktelig.

 

-      Det hadde vært veldig moro om vi fikk en ny fartsrekord i jubileumsåret. Det hadde satt en ekstra spiss på feiringen, sier Andre Farstad, leder for FjordSailing Shetland Race.

 

Jubileet skal feires på Shetland av alle de rundt 300 seilerne som i år seiler over Nordsjøen.

 

-      I 25 år har tusenvis av seilere fått sin ilddåp i Nordsjøen innenfor de trygge rammene til Shetland Race. Dette er den mest tradisjonsrike og harde offshore seilasen i Norge og vi bestemte oss tidlig for å markere begivenheten med å gi ut en bok, sier Fartstad.

 

Boken har betegnende nok fått tittelen Ramsalt og er forfattet av Jon Amtrup. Boken tar for seg hvordan hele regattaen oppsto og hver enkel regatta frem til i dag.

 

-      Vi satser på å skrive en ny bok til 50 års jubileet av Shetland Race, sier Fartstad.

 

For mer informasjon

Powered by Labrador CMS