LEDET FORUMET: Thomas Nilsson kan holde tommelen opp for et gjennomført klasseklubbforum, men det ble uttrykt bekymring over rekrutteringen til seilsporten.
LEDET FORUMET: Thomas Nilsson kan holde tommelen opp for et gjennomført klasseklubbforum, men det ble uttrykt bekymring over rekrutteringen til seilsporten.

Strever med å rekruttere seilere

– Vi strever med å rekruttere nye seilere til klassen. Det lød nærmest som et ekko fra de 18 klasseklubbene som deltok i seilforbundets klassklubbforum.

Publisert Sist oppdatert

18 av de 28 klasseklubbene som er godkjent av Norges Seilforbund, og som derved også er kvalifiserte til å arrangere NM – dersom det er mange nok deltagere, var representert på Norsk Klasseklubbforum i Oslo 30. januar.

Dette er et forum som NSFs tidligere president, Tor Møinichen, og Thomas Nilsson tok inititativet til i 2017. Foranledningen var den at klasseklubbene kun har én felles representant på seiltinget, og forumet skulle være et sted der saker klasseklubbene var opptatt av og ønsket fremført på tinget, skulle diskuteres og sammenfattes.

Sliter med rekruttering

I 2018 er det ikke seilting, så klasseklubbforumet fungerte derfor denne gangen som en møteplass for å lufte ideer, frustrasjoner og ønsker. Og det var nettopp da alle under runden der alle representantene skulle si litt om arbeidet, livet og stemningen i klasseklubben, at den ene etter den andre fremførte at de sliter med rekruttering.

Hadde man tatt en tilsvarende runde med alle seilforeningene, ville trolig utsagnene hatt samme ordlyd.

Tar tak i utfordringen

Rekruttering er med andre ord et svært aktuelt tema for norsk seilsport, noe også Norges Seilforbund er klar over. Temaet på den forestående klubbkonferansen på Gardermoen 17. og 18. mars vil handle utelukkende om denne utfordringen.

– Det blir to dager der vi bare vil snakke om og belyse temaet rekruttering. Konferansen er åpen for alle, og jeg oppfordrer alle som er opptatt av norsk seilsport, til å komme, sa for tiden konstituert generalsekretær i seilforbundet, Per Christian Bordal.

Påmeldingsfristen er 4. februar.

30 norgesmesterskap

Norges Seilforbund har listen over årets NM klar, samtidig som forbundet minner om at  søknadsfristen for å få avholde NM i 2019, er 1. juni.

– Ikke alle er blitt dus med denne tidlige søknadsfristen, men bakgrunnen er at man skal kunne koordinere NM-ene og forsøke å unngå uheldige kollisjoner som resulterer i at klassene stjeler deltagere fra hverandre. Målet er at man under årets NM, skal kunne fortelle deltagerne hvor neste års NM skal være, sa Thomas Nilsson.

To VM og et EM i Norge

Det ligger an til å bli avholdt to verdensmesterskap og et europamesterskap i seiling i Norge i 2018. VM i H-båt går i Sandefjord og EMM i Yngling er planlagt i Horten. På Hankø slår man tre fluer i et smekk: Under Hankø Race Week vil man også ha NM og VM i X-35. Klassen klarte ikke å samle nok deltagere til å få et godkjent NM i 2017, men på Hankø håper man at utenlandske båter skal vippe deltagelsen over de nødvendige 15 båtene.

Både J/70 og Express-klassen vi for øvrig avholde sitt nordiske mesterskap i anledning Hankø Race Week. J/70-klassen vil også forsøke å få til et godkjent NM i anledning Hankø Race Week. Det vil være det første i klassens korte historie. Minst 20 båter er kravet for å få det godkjent.

Norgesmesterskap 2018

NM for Laser Standard mangler foreløpig en arrangør.

Powered by Labrador CMS