Knallstart for Sonarkara i ny båt
Knallstart for Sonarkara i ny båt

Knallstart for Sonarkara i ny båt

De tre Sonarseilerne fra KNS, Jostein Stordahl, Per Eugen Kristiansen og Aleksander Wang Hansen kunne vanskelig fått en bedre regattadebut med sin nye båt. Her er Aleksanders rapport

Publisert

- Vi er nå ferdige med første regattadag, forteller Wang-Hansen. - Det blåste ganske jevnt med rundt 6m/s i begynnelsen av dagen og synkende mot rundt 4 i siste race. Vi begynte litt haltende i første race og rundet første merke et stykke bak i feltet, men seilte oss deretter jevnt og trutt oppover og kom først i mål.

- I det andre race lå vi brukbart oppe fra start og tok en og annen båt og endte på 2. I siste racet kom vi bra ut, rundet først på første merke og bare økte utover. Når vi gikk i mål var nærmeste båt over 100 meter bak.

- Den nye båten går fort, og alt ser ut til å fungere, fortsetter Wang-Hansen. - Vi har jobbet lange dager helt siden vi kom, og har fått tre dager på vannet til å luke ut feil på båten og vinterrust fra seilingen før racene i dag. Det er godt å se at arbeidet har båret frukter. 4 poeng på 3 seilaser er helt klart over våre forventninger for denne regattaen hvor nesten hele verdenseliten er samlet.

- Det er planlagt 3 race imorgen (lørdag) og 2 på søndag, så det er enda mange poeng igjen å dele ut.

Se resultatene her:

Powered by Labrador CMS