RAYMARINE 2STAR

RAYMARINE 2STAR: Knut Frostad stiller til start sammen med Per Ottar Skaaret.

Knut Frostad gjør regatta-come back

Deltagerlisten i Raymarine 2Star forteller at Knut Frostad igjen blir å se på en regattabane – denne gangen sammen med Per Ottar Skaaret.

Publisert Sist oppdatert

Deltagerlisten i Raymarine 2Star, som starter torsdag 14. juni, teller i år 100 navn, og blant dem er det flere interessante konstellasjoner og seilere. Etter at Knut Frostad (KNS) ga seg som leder av Volvo Ocean Race har han for det meste vært på seiltur i sin 51 fot lange katamaran. Sist han stod på deltagerlisten i en regatta, var i ARC-seilasen over Atlanterhavet i 2016. Nå gjør han come back på regattabanen sammen med Per Ottar Skaaret (Asker) i Raymarine 2Star. 

Det er dog ikke første gang de to seiler sammen i 2Star. Frostad har tidligere fullført to 2Star-regattaer sammen med Skaaret. De seiler som før i Skaarets X-50 «Jokerman».

Splittet duo i andre båter

Rune Aasberg (Bundefjorden), som har deltatt i flere internasjonale Class 40-regattaer, har lagt denne seilingen foreløpig på is og har solgt båten sin, «Solo 2». Han er imidlertid på plass i Raymarine 2Star, denne gangen sammen med Sverre Marius Ellingsen (KNS) i hans Class 40, Pogo 40-en «Black Pearl». Det kan bli en spennende kombinasjon.

Aasbergs faste makker, Simen Løvgren (Asker), står også på deltagerlisten. Før han begynte å seile Class 40, seilte Løvgren en Sun Fast 3200, og nå skal han friske opp disse kunnskapene sammen med Pål Kragerud (KNS) i hans  båt av samme type.

Generasjonsskifte

Disse «gamle» storhetene innen shorthanded-seiling har imidlertid mange konkurrenter å bryne seg på. Det har på mange måter skjedd et generasjonsskifte innen denne type seiling anført av flere seilere som har markert seg i det siste.

Sigmund Andre Hertzberg (Bærum)/Tim Sandberg (Tønsberg), far og sønn Colin/Edward Campbell (Røyken) og Tønsberg-brødrene Jon og Emil Moholt (Tønsberg) er kanskje de mest fremtredende av dem. Men det finnes flere. Per Haugen (Oppegård) og Thomas Robberstad (Stavanger) skal man alltid regne med, og far og sønn Alf Magne og Henrik Andersen (Nesodden) har god statistikk å vise til i Raymarine 2Star. En annen far/sønn-konstellasjon som ikke er så ofte å se i regattaer, men som har hatt gode resultater når de har vist seg frem, er Kjell og Tom Clement Ludvigsen (Arendal).

Flere nye seilere enn på lenge

Raymarine 2Star har i år flere såkalte «rockies» – seilere som ikke har fullført før – enn på mange år. Regattaen har også en ren jentebåt, som i år som i 2017 har Eira Naustivik (Asker) som skipper. Denne gangen har hun med seg Charlotta Johansson (Asker). Det ert også flere miksete lag – flere av dem er ektepar og flere far/datter. Raymarine 2Star har også vist seg som en fin arena for far/sønn og brødre å seile sammen på.

Utfordrende begynnelse

 

Årets regatta kan by på utfordringer for alle. Værmeldingen tyder på at deltagerne vil få en frisk start på regattaen med sørvestlig liten kuling langs kysten. Den gir seg imidlertid utpå kvelden, og deretter vil det bli mer moderat vind.