«Kolibri» var ikke den eneste

Uværet i Atlanterhavet onsdag krevde et ungt menneskeliv. Fem båter sendte nødmelding.

Publisert Sist oppdatert

Den norske Swanen «Kolibri» og de tre andre seilbåtene havnet i et kraftig lavtrykk som kom fra vest på onsdag. Båten befant seg ca 350 nm syd vest for øygruppa Asorene.  «Kolibri» fikk sjøene inn bakfra og ble slått ned flere ganger. Første gang forsvant flåten fra dekk. Etter at båten hadde blitt slått helt rundt valgte skipperen å evakuere båten.

Katamaran

Verre gikk det for den franske katamaranen «Rêves D’ô», en Lagoon 400 S2. Båten ble liggende med bunnen i været og sank natt til torsdag. Mor og sønnen på ni år kom seg i flåten, mens far og datter på sek ble liggende i vannet. Først ved daggry ble de hentet opp med helikopter. Den unge datteren døde på vei til sykehuset på grunn av nedkjøling.

Også svensk

Den svenske båten «Missy», en OE32 havnet også i uværet. De rapporterte om bølger på over 10 meter og vindstyrke på 25 m/s. «Missy», kullseilte hele ni ganger i løpet av tiden uværet stod på. Mannskapet sendte ut mayday, men avbrøt nødmeldingen etter å ha konstatert at både båt og mannskap hadde klart seg uten alvorlige skader. Båten var på vei til Asorene, men la om kursen mor Madeira.

En hollandsk båt, «Gandul», og amerikanske «Manca» meldte også om problemer samme døgn, i følge nettstedet svenskalangfardsseglare.se. 12 mennsker skal ha blitt plukket opp. Også to handelsskip deltok i redningsaksjoner.

Film fra redningen av mannskapet på «Kolibri»