NORGESMESTERSKAP 2018

MESTERNES MESTER: Ingen i norsk seilsport har vunnet mer edelt NM-metall enn Kristoffer Spone. 21 mesterskapstitler, 12 sølvmedaljer og 12 bronsemedaljer er det i samlingen hans.
ENDELIG: Gleden er stor over at kongepokalen endelig er i havn. Fra venstre Børre Hekk Paulsen, Kristoffer Spone, Christen Horn Johannessen og Sigurd Hekk Paulsen.
YNGLING: Kristoffer Olsen, Gerhard L?Orange og Thomas Kielland vant NM i Yngling. Chris Skogen, Anne Raangs og Torbjørn Halvorsen tok sølv og Thor Erik Karlsen, Jon Harald Henriksen og Maja Almar-Næss bronse.
RADIAL-NM DAMER: Caroline Rosmo (t.v.), Amalie Wang og Line Flem Høst tok medaljene i OL-klassen Laser Radial for damer.
DAME-NM: Slik ser en runding i dame-NM i Snipe ut ? tatt med drone. Kampen om fri vind er helt klart vesentlig!
MILEPÆL: Da seilsportsligaen ble arrangert i Bodø i våres, betød det at Nord-Norge ble satt på det norske seil-kartet for alvor. Det var første gang Bodø Seilforening arrangerte en stor, nasjonal regatta.
GRIMSTADJOLLE: August og Kamilla Austefjord slo alle de gamle ringrevene i Grimstadjolle-NM i 2017 og var årets overraskelse det året. I år vant de igjen, og stadfestet derved at de ikke lenger kun er unge og lovende, men gode seilere.
KLATRER STADIG: Janett Krefting (til venstre) og Anette Melsom Myhre vant årets dame-NM for 3. gang på rad og 5. gang totalt. Janett er tidenes mestvinnende kvinnelige seiler. Anette er 4. best, men har i de senere årene stadig klatret oppover ...
RISØR VANT ELITESERIEN: Risør Seilforening vant eliteserien i Norsk Seilsportsliga og stilte med det samme laget i alle de fire rundene. Fra venstre Regine Tronstad,Mads Mathisen, Morten Røisland og Tomas Mathisen. Seilsportsligaen har i år utviklet ...
MESTER: Reidar Berthelsen vant i år NM i Snipe Master sammen med Janett Krefting.
MESTER: August Austefjord forsvarte sitt NM-gull fra 2017 i Grimstadjolle sammen Kamilla Austefjord.
MESTER: Lars Nilssen var sammen med mannskapet sitt, Atle Dreng og Jørn Winters, det beste norske laget både i VM og det åpne NM-et i H-båt.
TO MEDALJER: Olai Hagland fra Stavanger ble norgesmester i Laser Standard og vant bronse i Laser Radial.
NYE OG GAMLE SEILERE: Fritz Lundberg er en av ringrevene i 12,5 kvm-klassen og vant årets NM. Det var hans 3. tittel i klassen.
NYE OG GAMLE SEILERE: Amalia Wang dukket i år opp for første gang som medaljevinner i et NM og tok sølv i Laser Radial for damer.
NYE OG GAMLE SEILERE: Uffe Tomasgaard er allerede utpekt som et av Norges fremste seilerhåp for fremtiden. I år vant han NM i Laser Radial.
LANDSLAG: Anders Pedersen ble norgesmester i Finnjolle.
LANDSLAG: Line Flem Høst ble norgesmester i Laser Radial for damer.
LANDSLAG: Hermann Tomasgaard deltok ikke i noe NM i år, men er blitt utropt til Årets Seiler 2018 for sin innsats internasjonalt.
HØYT OPPE: Bjørnar Erikstad er det siste ti-årets 13. beste seiler og vant 2.4 mR-NM.
HØYT OPPE: Jostein Grødem vant NM i Snipe i år igjen, og ble nummer tre i mesternes mester. Han er nå nr. 8 på dette ti-årets liste.
HØYT OPPE: Georgios Nikoltsis har vært ledende i Grimstadjolle i mange år og er nummer 13 i dette ti-året.
HØYT OPPE: Trond Solli-Sæther har alltid kun seilt mannskap og er nummer 17 på listen over tidenes beste NM-seilere. Dermed er han kanskje også tidenes beste mannskap?
HERRER: Alf Magne Andersen er årets shorthanded-seiler 2018.
HERRER: Yngve Lønmo er nummer to på listen over årets shorthanded-seilere 2018.
HERRER: Asbjørn Lønmo er nummer tre på listen over årets shorthanded-seilere 2018.
KVINNER: Christine Walder er årets shorthanded-seiler 2018.
KVINNER: Eira Naustvik er nummer to på listen over årets shorthanded-seilere 2018.
KVINNER: Marianne Andersen er nummer tre på listen over årets shorthanded-seilere 2018.

Mesternes Mester

Er det en norsk seiler som virkelig lever opp til tittelen mesternes mester, må det være Kristoffer Spone. Han er tidenes mestvinnende NM-seiler med hele 45 medaljer. I år vant han også kongepokalen.