MOT OL: Vidar Ljungstrøm og Georgios Nikoltsis har kvalifisert seg til mesternes mester ved å vinne NM i Grimstadjolle.
MOT OL: Vidar Ljungstrøm og Georgios Nikoltsis har kvalifisert seg til mesternes mester ved å vinne NM i Grimstadjolle.

Hvem blir mesterne over aller mestere i år?

11. og 12. oktober skal det avgjøres: Hvem av alle mesterskapsvinnerne er den aller beste? Premien er kongepokalen!

Publisert Sist oppdatert

Som i de senere årene finner mesternes mester sted i Åsgårdstrand, og det skal seiles i J/70 med inntil 30 lag på deltagerlisten. Mesterskapet seiles innledningsvis som i seilsportsligaen med et antall flighter og i heat som ved full deltagelse vil telle 10 båter.

Etter de innledende flight­ene vil de beste gå videre til semifinale og deretter en avsluttende finale. De fire på vinnerlaget får kongepokalen og kan kalle seg mesternes mestere.

I 2018 var det Kristoffer Spone, Christen Horn Johannessen, Børre og Sigurd Hekk Paulsen som gikk til topps, og de stiller i år som forsvarere av tittelen. De blir utfordret av alle årets norgesmestre, av norske seilere som har vunnet VM-gull, av kong Harald og hans Fram-lag som alltid har en stående invitasjon til å delta, pluss av det norske landslaget som vil ha et antall plasser.

Det er med andre ord litt av et beite de regjerende mestrene må bryne seg på!

Etter mesterskapet lørdag 12. oktober arrangeres sesongens store seilerfest på Sjømagasinet på Tjuvholmen i Oslo der det blir premieutdeling for mesternes mester og seilsportsligaen – pluss utdeling av en rekke hederspriser og andre premier.

For deltagerne i mesternes mester inngår festen i startkontingenten, men alle landets seilere for øvrig er invitert til å melde seg på denne store avslutningen av årets seilsesong. Påmeldingen skjer på Manage2Sail.

Kvalifisert til mesternes mester per 20. august

 

 

Powered by Labrador CMS