Kragset ny president i det internasjonale 2.4 mR forbundet

I forbindelse med det verdensmesterskapet for 2.4 mR i Ålesund ble det i helgen avholdt generalforsamling i den internasjonale klasseklubben.

Publisert

Her ble den ikke ukjente 12.5 kvm og 2.4 mR entusiasten Pål Kragset fra Norge valgt til ny president. Kragset er mangeårig seiler og ildsjel i flere klasser, og sitter for tiden som leder i Ålesunds Seilforening, foreningen som i disse dager arrangerer åpent VM for klassen. Ved dette pågående verdensmesterskapet i Ålesund deltar 58 seilere fra 10 ulike nasjoner.

2.4 mR er en klasse som holder sportslig høyt nivå, og som utmerker seg med at den i tillegg egner seg godt for handicappede. Her konkurrerer funksjonsfriske og funksjonshemmede på like fot.

Klassen har aktivitet i 16 – 17 forskjellige nasjoner, som er tilsluttet det internasjonale forbundet, som nå altså skal ledes av en norsk president.

- Valget av Kragset til dette viktige vervet må ses som en tillitserklæring til norsk seilsport som sådan, og også som er anerkjennelse av det arbeidet for klassen som han har bidratt sterkt til fra Ålesunds Seilforening, uttaler Peter L. Larsen – president i Norges Seilforbund.