Finnjollelaget ble mesternes mester 2021

Var jevnest og best i finaleseilasene.

Publisert Sist oppdatert

Årets Norgesmester i Finnjolle hadde fått med seg Fabian Spone, Petrus Eide og Eivind Rubinstein til årets Mesternes Mester regatta. Etter en jevn og bra kvalifiseringsregatta der de endte på en trygg 6. plass, klinte de til med seier i den første av finaleseilasene. Med 3. og 4. plass i de øvrige seilasene holdt det til NM og Kongepokal.

Selv om Morten Helgesen ikke er blant våre mest kjente seilere, er han en erfaren utøver med flere NM titler fra tidligere, 2021 Finnjolle, 2007 H-Båt, 2004: First Class 8, 2002: H-Båt, 2001: First Class 8, 2000: First Class 8 og 1999: 2.4 mR.

Samme poengstilling

På 2. plass kom Killinglaget med Kristoffer Spone, Christen Horn Johannessen og brødrene Sigurd og Børre Hekk Paulsen, men bronsen gikk til Kristian Nergaard, Espen Stokkeland, Trond Solli Sæther og Erik Kongshaug.

Kun ett poeng skilte de tre beste lagene. Helgesen og Spone hadde samme poengsum, men Helgesen vant med seieren i første seilas.

Unge Fabian Spone tok hevn over faren som vraket ham på sitt lag etter at han også var med å vinne NM i Killing ved å få plass på Morten Helgesens lag. Sånn sett ble det i hvert fall NM tittel på familien Spone.

Spennende til siste sekund

Det var ikke før de første båtene hadde krysset målstreken i siste finaleseilas det var klart om hvem som tok medaljer. Kristian Nergaard vant siste seilas, men manglet ett fattig poeng til gull, og havnet på bronse. Dagens taper var gårsdagens store seiler, Karl Otto Book og Snipe-laget. Det ble den sure fjerdeplassen, tre poeng bak vinnerbåten.

VINNERE: Morten Helgesen og Fabian Spone, Petrus Eide og Eivind Rubinstein .
Killinglaget til Kristoffer Spone
Kristian Nergaards Expresslag

Se sluttresultatene her