100 ÅR: «Carmen IV» seiler inn i sin 100. sesong og skal bli finere enn noensinne i år.
KTK: En gruppe av medlemenne i Klassisk Treseilerklubb tar hånd om «Carmen IV».
OPPLEVELSER: Poenget er ikke bare å ta vare på en gammel båt, men at «Carmen IV» også skal være en kilde til opplevelser.-
REGATTA: «Carmen IV» deltar årlig i en lang rekke regattaer. Og Færder?n blir spesielt viktig i år. «Carmen IV» var den første båten som vant den regattaen.
TIDLIGERE EIER: Øistein Guderud fra Asker kan se tilbake på mange gode minner om bord i «Carmen IV». Han eide båten i 20 år ? fra 1956 til 1976.
RESTAURERT: På 1990-tallet ble «Carmen IV» funnet i dårlig forfatning, men takket være Peter Ennals i KTK er båten blitt restaurert og tatt vare på.

100-åring pyntes til fest

8-meteren «Carmen IV» seiler i sin 100. sesong, og i år skal jubilanten pyntes litt ekstra. Klassisk Treseilerklubb håper det skal gi båten flere interesserte seilere

Publisert Sist oppdatert

Den vakre 8-meteren «Carmen IV», som ble bygd i 1914 i Vollen hos Anker & Jensen, feirer i år sin 100-årsdag. I den anledning ønsker Klassiske Treseiler Klubb (KTK) å pusse opp båten litt ekstra utover de vanlige 200–250 timene som går med i den vanlige vårpussen.

– Vi håper å få pusset ned dollbordet og midtfisken, sier båtansvarlig Frode Meisingset. Han peker på den noe slitte overflaten i baugen til den aldrende damen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER