Opp og ned i Melbourne

Alle norske seilere til gullfinaler etter en dag med både opp- og nedturer.

Publisert Sist oppdatert

Regn og tåke på morgenen, men sol på ettermiddagen, 8-9 m/sek ga gode forhold for seilerne i dagens seilaser på Port Philip Bay.

Med 4. og 5. plass i dagens seilaser er Helene Næss og Marie Rønningen klare for gullfinalene som starter torsdag. De norske jentene ligger nå på 18. plass sammenlagt med 44 poeng og har kun ti poeng opp Martine Grael og Kahena Kunze, BRA på 9. plass. Ser man bort fra ledende Charlotte Dobson og Saskia Tidey GBR som har to første, to andre og en tredjeplass og spanske Támara Echegoyen og Paula Barcelo med to første, en annen, en tredje og en fjerde plass, har alle to eller flere resultater nede på listene. Med åtte seilaser igjen før medaljefinalene er mesterskapet stadig temmelig åpent.

Nacra17 laget med Niclas Fadler Martinsen og Martine Steller Martinsen som kjemper for plass på OL laget, ligger på 21. plass, men er nasjonsmessig på 14. plass, og nærmer seg kravet.

LASER: Hermann Thomasgaard
LASER: Hermann Thomasgaard

Laserfeltet teller 124 båter som er fordelt over tre puljer. Hermann Tomasgaard har til nå tre 11. plasser og en 7. og ligger sammenlagt pe 31. plass. Leder gjør tyske Philipp Buhl som er en seiler Thomasgaard til vanlig seiler jevnt med. Interessant er det dog et den tidligere OL mesteren Robert Scheidt ligger flere plasser bak nordmannen og at det er forholdsvis tett oppover på listene.