«Empire» kaster loss

Fødsel og barsel har gjort at jordmomseilerene Eivind Bogerud og Heidi Våge har holdt kaikanten i Austarlia. Søndag slapp de fortøyningene. Her er fersk rapport fra Bavarian.

Publisert

Empire igjen underveis – nå med en besetning på tre

Etter over 6 måneder med stilleligge i Yamba (Australia) er Empire igjen klar for nye tokt. Eirik, Empires nye og yngste mannskap er nå tre måneder gammel. Heidi og Eivind tror det skal gå bra å legge avgårde med en baby ombord. Søndag kastet Empire loss fra Yamba, New South Wales, med kurs nordover. Første stopp blir Southport, en drøy nattseilas nord for Yamba. Deretter bærer det sakte men sikkert nordover. Planen er å runde toppen av Australia og via Darwin (Australia) være i Thailand julen 2009. Det forutsetter riktignok at det fungerer greit med et lite barn ombord… Eiriks første seilas til Southport blir en fin prøve på de nye forholdene.


Bilsafari

Heidi og Eivind har ikke bare vært i Yamba denne tiden, selvom Empire har ligget fortøyd ved Yamba Marina. Østkysten av Australia mellom Sydney og Brisbane har blitt utforsket med bil, og mange langhelger har for Kapteinens del blitt tilbragt på hesteryggen på en gård i Cawongla, 1½ times kjøretur fra Yamba. Bonden Bror møtte Heidi og Eivind opprinnelig da de rundet Kapp Horn to år før de ankom Australia.


Klar for å sette sjøbein

Lille Eirik ble født i Grafton 4. Mars i år og foreldrene satser nå på at gutten er klar for de store hav. Etter så lang tid på ett sted og etter å ha blitt kjent med så mange hyggelige australiere er det vemodig å kaste loss – men samtidig gleder både Styramnnen og Kapteinen seg til igjen å være underveis på havet.