1–4: Mia Beckmann Klæboe vant sitt første NM-gull i Laser 4.7. Uffe Tomasgaard tok sitt fjerde gull på rad i Laser Radial.

Trener og elev vant hver sin NM-tittel

Uffe Tomasgaard og Mia Beckmann Klæboe vant henholdsvis NM-gull i Laser Radial og Laser 4.7. Hjemme i Drøbak er Uffe treneren til Mia.

Publisert

Det ble full uttelling for Drøbaksund Seilforening under årets norgesmesterskap i Laser Radial og Laser 4.7. Uffe Tomasgaard tok sin fjerde NM-tittel på rad i Radial, mens Mia Beckmann Klæboe tok sin første tittel i Laser 4.7.

Fra Optimist til Laser

Mia skulle egentlig ha seilt en sesong til i Optimistjolle dette året, men på grunn av koronaviruset og en amputert regattasesong, syntes hun tiden var moden til å ta skrittet videre til Laser 4.7. Hun startet derfor å seile den nye båttypen i våres, og lærekurven har vært bratt. Og såvel motivasjon som lærerkrefter har vært de aller beste, for i Drøbak har hun kunne trene sammen med Uffe og Hermann Tomasgaard.

– Ja, det har vært veldig gøy med Mia. Hun har jo vært en veldig god Optimist-seiler, og for hver trening i har hatt, er hun mer og mer blitt en Laser-seiler. I en Optimist med sitt lille seil og spisse kanter må man være myk i bevegelsene, mens man i en Laser kan seile mye mer aggressivt med kroppen, sier treneren og den nå firedoble norgesmesteren, Uffe Tomasgaard, om eleven sin.

Fant tilbake Radial-flyten

Selv fryktet Uffe Tomasgaard at han med sine 78 kilo ville være for tung for Radial-klassen, og han innrømmer at han følte det litt slik den første dagen.

– Men så fant jeg litt tilbake til Radial-seilingen (Uffe seiler til vanlig Laser Standard), og da gikk jeg bedre. Jeg føler at jeg lyktes i å ha god fart og å ta gode taktiske valg. Dessuten hadde jeg gode starter. Jeg oppnådde også jevnt gode resultater innledningsvis, hvilket betød at jeg kunne seile med høyere og høyere risiko utover i mesterskapet uten å tape for mye om jeg skulle satse feil– i og med at jeg ikke hadde noen dårlige resultater jeg dermed måtte dra med meg i sammendraget.

– Og når jeg at på til traff på de valgene jeg satset og trodde på, ble det ekstra bra!

Uffe avsluttet mesterskapet med fire seire og en annenplass i de fem siste seilasene.

To dårlige ødela

Motsatt gikk det for Line Flem Høst, som kanskje var den største forhåndfavoritten til NM-gullet i Laser Radial. Hun startet oppskriftsmessig med to seire, men fikk så en 23. plass. Og når hun så i den fjerde seilasen fikk black flag i starten, var løpet på mange måter kjørt for henne. Resultatene deretter bar også preg av det. Hun endte til slutt på 7. plass.

Nærmest Uffe Tomasgaard på sølvplass kom Caroline Maria Rosmo fra Bundefjorden som seilte imponerende jevnt og godt under hele mesterskapet og hadde en 8. plass som sitt dårligste resultat. Theodor Middelthon fra Stavanger kom på bronseplass, foran Laser-veteranen Eivind Melleby fra KNS, som viste at gamle kunster fra forrige århundre ikke var glemt.

I Laser 4.7 var Erik Bøen fra Ålesund nærmeste konkurrent til Mia Beckmann Klæboe om gullet, men havnet hele 15 poeng bak seileren fra Drøbak. Emilie K. Nilsen fra Ran vant bronse.

Resultater Laser Radial

Resultater Laser 4.7