BAK: Det norske flagget ble vist bak i rekkene under de friske forholdene i Hyères.

Midt på treet i Hyères

Etter den gode innledningen der Caroline Rosmo lå på 2. plass etter første dag, falt de norske seilerne tilbake og havnet midt i feltet i Hyères.

Publisert Sist oppdatert

Det startet så bra i den store, internasjonale regattaen i Hyères på den franske Middelhav-kysten. Caroline Rosmo lå på en oppsiktsvekkende 2. plass etter å ha blitt nummer 3 og 2 den første dagen. Men så kom hverdagen med plasseringer midt på treet i resten av serien – noe som endte med en 26. plass av de 50 deltagerne som hadde funnet veien til Hyères.

Heller ikke for brettseileren Sebastian Wang-Hansen ville det seg denne gangen. Sebastian har kvalifisert Norge for en OL-plass i RS:X i Tokyo i 2020; det som gjenstår for ham nå, er å seile så godt at Olympiatoppen blir overbevist om at han er verdt å sende til den japanske hovedstaden om et drøyt år.

I Hyères var han et stykke unna et slikt mål. Når beholdningen ble to ensifrete resultater i løpet av 16 seilaser og  brorparten av resten på 20-tallet, så holder ikke det. Sluttresultatet ble en 20. plass av 48 seilere.

Sebastian Wang-Hansen hadde med seg klubbvennene Endre Funnemark og Arthur Ulrichsen fra KNS. De havnet på henholdsvis 36. og 40. plass.

Gammel rutine holdt ikke

Norges tidligere Laser-ener, Per Arne Nilsen fra Mandal, som nå seiler for Christianssands Seilforening , fikk erfare at det ikke holder å flyte på gammel rutine i dagens Laser-felt i sitt come back i klassen. Det har nok skjedd en betydelig heving av nivået siden han seilte i toppen på 1980- og 1990-tallet. Per Arne fikk se navnet sitt på en plassering han nok sjelden, eller kanskje aldri, har sett før. Han endte sist. Riktignok deltok han ikke i de tre siste seilasene, men at han endte på 30-tallet i seks av de åtte øvrige seilasene i et felt som talte 34 seilere, forteller sitt om dagens Laser-klima.

 

Ialt deltok det 69 seilere i Laser Standard-klassen i Hyères.