SEILSPORTSLIGAEN

Ligaen åpner i Oslo i mai
Ligaen åpner i Oslo i mai

Ligaen åpner i Oslo i mai

Fire arrangører er plukket ut til seilsportsligaen 2016.

Publisert Sist oppdatert

20. mai starter Norsk Seilsportsliga offisielt. Den første ligarunden vil foregå utenfor Aker Brygge, og det blir en dobbeltrunde der både 1.- og 2. divisjon går parallelt. KNS og Oslo Seilforening står for arrangementet, som strekker seg til 22. mai.

STOR INTERESSE. Arrangører for de tre andre rundene er nå også plukket ut. Det har vært stor interesse for å arrangere seilsportsligaen, og i alt var det ni foreninger som gjerne ville ha en runde til seg.

Les også: Grønt lys for tre nye seilforeninger

Etter runden i Oslo, fortsetter seilsportsligaen i Sandefjord. Der skal det seiles over to helger med 1. divisjon 17.–19. juni og 2. divisjon fra 24.–26. juni.

TIL VESTLANDET. Om høsten forflytter det hele seg til Vestlandet og fortsetter i Stavanger fra 12. til 14. august og helgen etter, 19.–21. august, med 1. divisjonsrunden den første av de to weekendene.

Finalerunden skjer i et samarbeid mellom Askøy og Ran Seilforening fra 2. til 4. september og helgen etter, 9.–11. september.

Der vil vinnerne bli kåret, og det vil også være klart hvilke foreninger som rykker opp og ned før sesongen 2017. De tre siste lagene i 1. divisjon rykker ned, og de tre beste i 2. divisjon rykker opp.

KVALIFISERING. De tre siste seilforeningene i 2. divisjon rykker ut, og det vil bli arrangert en kvalifisering blant øvrige seilforeninger for å fylle de tre plassene. På sikt håper Norges Seilforbund også på å få etablert en 3. divisjon.

– Vi gleder oss til å ta fatt på den videre dialogen med foreningene som skal arrangere ligaen, slik at vi får en best mulig seilsportsliga – både sportslig og kommersielt, sier Kristian Fæste, som er leder av det nyetablerte ligastyret.