LISENS: Fra og med 2019 dekker lisensen også ansvar for båter under fem meter i Europa.
LISENS: Fra og med 2019 dekker lisensen også ansvar for båter under fem meter i Europa.

Ny, forbedret lisensordning

Engangslisensen er nå en saga blott. Nå i 2019 er det kun årslisens som gjelder. Men dette er til gjengjeld en forbedret utgave av den tidligere lisensen.

Publisert Sist oppdatert

– Etter lange forhandlinger med forsikringsselskapet IF har vi nå fått gjennomslag for en lisens som også dekker ansvar for båter under 5 meters lengde i Europa. Det har vi ikke hatt før. Forsikringen kan utvides til å dekke hele verden for dem som har behov for det, sier generalsekretær Per Christian Bordal i NSF.

Seiler du i en båt som er større en fem meter, er lisensen, som før, kun en personlig ulykkesforsikring. Ansvarsforsikringen må da ligge i båtens forsikring.

Prisen for personlig årslisens er den samme i 2019 som i 2018. Hvilket betyr 345 kroner for juniorer (13–18 år) og for 430 kroner for seniorer (19–69 år). Lisensene kan utvides til å bli mer omfattende. Da er beløpene kr 810 og 940. Er du 70 år eller eldre, trenger du ikke løse lisens. Engangslisensen er borte – den var kun en avgift som ikke hadde noe forsikringselement. Les mer på seiling.no.