VETERAN: Loïck Peyron skal seile The Transat i båten som vant i 1964.
TRADISJONELT: Peyron seiler med vindror og dacronseil. Han vil også navigere med sekstant og tabeller.

Seiler The Transat for å hedre Eric Tabarly

Loïck Peyron skal seile «Pen Duïck II», båten som vant Ostar i 1964 på ny Atlanterhavskrysning.

Publisert Sist oppdatert
44FOT: Pen Duïck II var langt forut for sin tid i 1964, men blir en treg båt sammenlignet med Class 40 og IMOCA60 i The Transat som starter på mandag.

Vant med tre døgn

 

LES: Norsk seiler i Golden Globe Race

Are Wiig er klar for soloseilas rundt jorden uten moderne hjelpemidler.

 

Eget museum

Eric Tabarly ble en stor stjerne etter seieren i 1964. Interessen for shorthandseiling var født. Neste race, i 1968 var det 9 franske båter, og 31 i 1976. I 1984 var 8 av de 10 beste båtene franske.

«Pen Duïck II» ble senere brukt i mange store regattaer, ofte med fullt mannskap. Flere kjente seilnavn som Alain Colas, Marc Pajot, Olivier de Kersauson, startet sin seilkarriere om bord i den berømte båten.

I dag er båten eiet av Ecole Nationale de la Voile at Quiberon, men ligger ofte til kai ved Eric Tabarlys seilmuseeum i Loriant.

Liker veteranbåter

Loïck Peyron liker å seile eldre båter. Under Route du Rhum i 2014 var det meningen han skulle seile racets første vinner som var blitt pusset opp. Men skipperen på Banque Polulair var skadet, så Peyron ble spurt om å seile i Ultime-klassen som reserve. Det gjorde han, og vant. 

Du finner filmer av Loick Peyron om bord i Peb Duick, og en historisk film fra 1964 på Loïck Peyron YouTube-kanal.

TRADISJONELT: Peyron seiler med vindror og dacronseil. Han vil også navigere med sekstant og tabeller.
ARE WIIG CLASS: Are Wiig deltok i den aller første utgaven av 2Star i 2004 og nå skal han seile jorden rundt alene. I Seapilot 2Star har han fått en egen klasse oppkalt etter seg.