Magnus Konow

DEN STØRSTE: Magnus Konow er en av svært få seilere som har deltatt i hele seks OL., og han er i OL-sammenheng Norges største seiler gjennom tidene.
OL I 1948: En eventyrlig olympisk seilkarriere ble avsluttet i Torquay i England da Magnus Konow som 61-åring deltok for sjette gang.
OL-TROPPEN I 1948: Magnus Konow var flaggbærer for den norske seiltroppen til OL i 1948.
Flaggbærer: Magnus Konow med flagget han skulle bære inn på OL-stadion.
I SANDEFJORD: 6-meteren «Mosquito» seilte Konow som verdens første med bermudarigg. Båten deltok sist sommer under Europe Week i Sandefjord der den var involvert i en kollisjon og var nær ved å synke.
VISEFORMANN: I to perioder var styremedlem i KNS i to perioder og viseformann 1937–40.
Med stil: Magnus Konow i typisk stil, fotografert på havnen i Marstrand i 1957, det året han fylte 70 år.

Magnus den store ukjente

Få av dagens seilere kjenner til Magnus Konow, som gjennom første halvdel av det 20. århundre var Norges ubestridte seilerkonge.

Publisert Sist oppdatert

Ikke bare er Magnus Konow den norske seileren som har deltatt i flest olympiske regattaer. Hele seks OL fikk han med seg – fra London 1908 til ringen var sluttet med deltagelse i London igjen i 1948. Han er også den norske seileren som troner høyest på listen over OL-seilere gjennom tidene. På listen, som toppes av Ben Ainslie foran Poul Elvstrøm, ligger Magnus Konow som nummer syv, en plass han deler med Rodney Pattison, Iain Percy og Mark Reynolds, alle med to olympiske gullmedaljer.

Magnus Konow vant sine gull i 12-meter-klassen i Stockholm 1912, og i 8-meter i Antwerpen i 1920. I tillegg tok han sølv i 6-meter i Berlin 1936, da regattaen ble arrangert på Kielerfjorden.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER