Team Malizia

Uhell og skader i kø

«Team Malizia» med kritisk skade på masten - venter til dagslys torsdag med å reparere.

Publisert Sist oppdatert

I natt måtte «Team Malizia» dumpe et viktig forseil. Nå, i ettermiddag oppdaget laget skade på masten som vil kreve reparasjon for å kunne fortsette seilasen med full duk.Co-skipper Rosalin Kuiper klatret opp i masten for å ta bilder av skadene for å kunne vurdere situasjonen. Det har oppstått en sprekk, cirka 30 cm lang og som strekker seg vertikalt på høyde med første rev. Det tekniske teamet har siden diskutert skaden med sine eksterne designere og ingeniører og har utarbeidet en plan for hvordan skaden kan repareres. Den innebærer å klargjøre området og deretter laminere store områder til toppen av masten for å dekke sprekken. Reparasjonen bør gi masten samme styrke som før og gjøre at man kan fortsette å seile med full bruk av alle seil. Dersom reparasjonen ikke er tilfredsstillende, er det mulig å fortsette seilingen, men med redusert seilføring. Ettersom det trengs mange timer å foreta reparasjonen, vil man vente til første dagslys før man setter i gang, og fortsette seilasen under redusert seilføring til da.

Malizia mast

- Det er ikke en enkel reparasjon å utføre til sjøs, festet på toppen av en 28 meter lang mast som vil svaie enormt i bølgene i Sørishavet. Reparasjonen vil ta timer og vil involvere sliping av området, klargjøring av lamineringsmateriale og deretter selve lamineringsarbeidet. Teamet vil bli oppdatert av teknologiteamet. Det bør være klart ved lunsjtid i morgen om reparasjonen har vært vellykket.

Boris Herrmann sendte en video til teamet og sa: - Vi har diskutert hvordan vi skal håndtere det. Så vi prøver å reparere det i morgen, da bør vannet være litt roligere. Dette er selvfølgelig et sterkt tilbakeslag for oss, men vi må fortsette. Solen skinner gjennom skyene som om de ville vise oss at seilasen ikke bare handler om å vinne eller ikke.