Malvik og Stjørdal Seilforening

Nye landsmenn gir mangfold!

Malvik og Stjørdal Seilforening vil igangsette aktiviteter for å forsøke å trekke med seg flyktninger til sommerleiren og på den måten bidra til en god integrering.

Her nord for 62. breddegrad merker vi godt lysere morgener og lyse ettermiddager med muligheter for å starte aktivitet i havnen og på sjøen. Det føles godt!

Båthavnen vår har i vinter vært «okkupert» av sjømilitære styrker i forbindelse med Cold Response og 15–20 RIB-er og stridsbåter. Den har vel vært den best bevoktede småbåthavnen i landet noensinne i fredstid (?). Uansett – dette gir en god leieinntekt til båtforeningen.

En hektisk sesong

Vi har en spennende sesong foran oss i Malvik og Stjørdal Seilforening. Jollegruppen hadde båtene på vannet før påske, vi skal være med i seilsportsligaen, vi skal arrangere våre regattaer, vi skal satse på opplæring av våre medlemmer og vi skal ha sosiale sammenkomster. Et stort arrangement som Norden­fjeldske blir det ikke i år, men som nevnt tidligere skal vi arrangere en sjø- og seilleir for ungdom i slutten at juni. Vi har søkt og fått noen midler og vil søke på mer.

Da vi begynte planleggingen av leiren, var det norsk ungdom som var i tankene. Men ting skjer fort i disse dager – på godt og vondt. En konsekvens av vel det verste som kan ramme et land – borgerkrig – er at vi har fått flere nye landsmenn i Norge, også i Malvik- og Stjørdal-området.

Nye landsmenn på sjøleiren

For noen tid siden kom det e-post fra idrettsforbundet om at NIFs flyktningefond er fylt opp med midler fra IOC, Gjensidigestiftelsen og Kulturdepartementet. Det fikk oss i styret til å tenke på at sjø- og seilleiren vår kan være en gyllen mulighet til å få kontakt med våre nye landsmenn og hjelpe dem i gang i det norske samfunnet. I hvert fall vil vi prøve dette.

En fin sak med seiling er at man må samarbeide og snakke sammen for å få båten fremover. Seiling er derfor en fin arena for ungdom å komme sammen på og bli kjent. At det vil gi mangfold og være givende både for kursdeltagerne og oss som arrangør er det liten tvil om.

Med ønsker om en spennende og givende seilsesong.