Mange Olsson med «Wolfpack»i ÅF Offshore

- Vi satsar på att ta starten och sen vara först vid varje rundningsmärke inklusive mållinjen, sier Magnus Olsson som skal være taktiker på norske «Wolfpack», for anledningen utleid til Nautiska Magasinet.

Publisert Sist oppdatert

Magnus Olsson som er Sveriges mest kjente seiler blir taktiker på en av de hotteste båtene i årets ÅF Offshore. Han har lagt Volvo Ocean Race på hyllen, men ingår i Nautiska Racing Team, et team som ifølge ham selv er en herlig blanding av ervarne havkappseilere og unge jolleseilere.

- Vi er en geng som har seilt sammen i noen år og da Douglas Eklund frotale at hans selskap Nautiska Magasinet hadde chartret Kong Haralds tidligere «Fram XVI» hørtes det neste for bra ut til å være sant, sier Magnus. - Det er en kanonbåt, 16 meter lang og bygd helt i kullfiber. Men vi får konkurranse. To andra TP 52 og flere andre hotte båtar stiller opp i vår klasse.

Båten som for anledningen er omdøpt til «Sigrid» er byggdet i 2006 ved Cookson Marine, New Zeeland for Kong Harald V. I 2011 ble «Fram XVI» solgt til et norsk konsortium og omdøpt till «Wolfpack». Båten kommer senere i sommar til å seile VM for ORCi på Hangö i Finland.

- Nautiska Racing Team seiler i år fremfor alt i baneseilaser i X 35-cupen, men selvsagt ser vi det som en spennende utfordring å kappsegla rundt Gotland. I teamet er det ikee alle av oss som har kappseilt seks ganger rundt jorden, sier rormannen Douglas Eklund med tanke på Mange Olssons bravader.

Fakta TP 52 «Sigrid» («Wolfpack»/ Nautiska Racing Team

LOA: 15,84 meter

Bredd:  4,37 meter

Dypg:   3,20 meter

Deplasement: 7,48 ton

Mastehøyde: 22, 4 meter

Materiale: Kullfiber

Verft: Cookson Marine, Nya Zeeland