Mastebrekk og ute av Barcelona World Race

«Foncia» med Michel Desjoyeaux og Francois Gabart meldte i natt om mastebrudd. Dermed er et av de store favorittlagene ute av dansen.

Publisert

Kl 0659 idag morges mottok regattaledelsen melding fra «Foncia» om at toppmasten brakk, men resten av riggen fremdeles står. Båten befant seg da  41°12,6 S and 8°59,8 E med kurs 115 grader og en fart på 18 knop under Solent ett rev i storseilete. Relativ vind 140 grader i vindstyrke 25-30 knop. Disse forholdene hadde vedvart de siste åtte timene. 

Den brukne seksjonen på ca 2.3 meter henger fra 20 meters gjenværende mast og storseilet med tre rev er intakt. Fokka har tvisetet seg rundt masten.

Michel Desjoyeaux som er en av Frankrikes store sønner på havet, med to seire i Vendee Globe regattaen bak seg, var sammen med makkeren, den 20 pår yngre Francois Gabart en av favorittene i denne regattaen. Da  masten brakk kjempet de en intens duell med «Virbac-Paprec3» om ledelsen, langt foran de øvrige konkurrentene.

Skuffelsen ombord er naturlig nok stor, men laget klarer seg uten assistanse og det er ingen pesonskader på noen av seilerne. De har nå kursen for Cape Town der de er ventet 30. eller 31. januar. «Foncia» holder nå 11 knops fart på kurs 76.

«Foncia» er den andre båten som brekker masten i årets Barcelona Wortld race, etter at «President» med Jean Le Cam og Bruno Garcia brakk masten ved Kapp Verde tidlig i racet.