MASTER: Fjorårets mestre, Reidar Berthelsen og Janet Krefting stiller til start også i år. Møter de nye utfordrere?

Lokker seilere til Master-NM i Snipe

NM arrangeres i Bærum i august og du kan låne båt.

Publisert Sist oppdatert
TRENING: Snipesesongen er allerede godt i gang, og flere master-lag trener hardt.

Snipeklassen har lange tradisjoner i Norge. I over 80 år har klassen vært aktiv. Siden 2011 har det også vært arrangert master-NM i klassen. Dette er en regatta hvor skipper må være minst 45 år, og samlet alder på skipper og mannskap må være minst 80 år. Dette mesterskapet har vært populært, og tidligere jolleseilere som Koffer Spone, Christen Horn Johannessen og Geir-Victor Svendsen har alle satt sitt preg på mesterskapet de siste årene. I år har den tidligere FD-seileren Toto Hartman gjort comeback i Snipe, og han ventes å bli en hard nøtt å knekke.

Har du lyst til å seile master-NM? I år arrangeres dette 17. – 18. august ut fra Bærum Seilforening sine lokaler på Snarøya. Snipeklubben stiller med båter, og det er flere av de yngre seilerne i klassen som er interessert i å være mannskap.

Etterlyser 80-90-talls-seilere

Reidar Berthelsen, formann i klasseklubben sier:

– Snipe er en svært taktisk båt å seile. Vi ser i seilaser som Seilsportligaen og Mesternes mester at Snipeseilere ofte gjør det bra. Internasjonalt så brukes klassen som en rekrutteringsklasse til eksempelvis Star-båt og andre OL-klasser. Berthelsen fortsetter:

– Norge hadde jo et svært aktivt og godt E-jollemiljø på 80 og 90-tallet. Mange av de som seilte E-jolle den gangen er fortsatt aktive innen seiling, og vi håper å se personer som Ole-Petter Pollen, Per Christian Bordal, Peer Moberg og Eivind Melleby på startstreken.

Leder i SailLogic, som arrangerer Seilsportligaen, Magnus Hedemark er en aktiv Snipeseiler. Han jobber med å få med seg flere av støttespillerne i Sail Logic og Clean Seas Team Norway på startstreken. Navn som Niclas Fure og Thomas Nilsson bør være aktuelle til start.

Du kan lese mer om arrangementet på Snipeklubben sin Facebookside  

For ytterligere informasjon, ta kontakt med Reidar Berthelsen på telefon 91 75 39 30 eller e-post