Yann Guichard og Dona Bertarelli står bak Spindrift teamet
Yann Guichard og Dona Bertarelli står bak Spindrift teamet

Proffsirkus til Risør

Når Verdenscupen i matchseiling kommer til Risør i slutten av måneden står ett av verdens mest profilerte profflag bak en av deltakerne. 

Publisert Sist oppdatert

Sveitsiske Dona Bertarelli arvet sammen med broren Ernesto Bertarelli en av verdens største formuer opptjent innenfor farmasibransjen. Sammen er de to rangert som den 81. rikeste familien på Forbes liste over verdens rikeste. Søskenparet har det til felles at de brenner for seilsporten. Ernesto Bertarelli sto bak «Alinghi» teamet som to ganger vant America's Cup for Sveits og søsteren Dona dannet sammen med franskmannen Yann Guichard Spindrift Racing i 2011. Laget har en M32, katamaranen «Ladycat» for seiling på innsjøene i Sveits og Italia og en 40 meter maxi-trimaran, «Spindrift 2» for å sette fartsrekorder over lengre distanser.

Maxi-trimaranen «Spindrift 2» vil sette rekorder.
Maxi-trimaranen «Spindrift 2» vil sette rekorder.

Vil ha jorden rundt rekord

Senere i år skal denne 131 fots monstertrimaranen gjøre et nytt forsøk på å slå jorden rundt rekorden non stop etter at masten raste i sjøen rette etter starten på det forrige rekordforsøket. Jules Verne trofeet som følger denne rekorden er en av seilsportens klassikere.

Yann Guichard, vinner av Match Cup Sweden
Yann Guichard, vinner av Match Cup Sweden

Satser i matchseilig

Yann Guichard er ikke bare rekordenes og de store distansers mann. Han er også en av verdens høyest rangerte matchseilere og beviste i helgen at han også til fulle behersker denne disiplinen. Han vant finalen i Match Cup Sweden, den første regattaen i årets VM serie i match i en spennende finale mot Ian Williams 3-2. Nå kommer begge til Risør for å seile den andre VM runden som også skal arrangeres i M32 i dagene 26.-29. juli.

Guchard kommer til Risør med et lag på ni personer. Fire av dem deltar på seilerlaget, mens de øvrige gir back up på coaching, teknisk og meteorologi. Intet overlates til. tilfeldighetene.

Deltakere i Risør, plassering fra Marstrand i parentes:

Yann Guichard, FRA, (1)                                                                                            

Ian Williams, GBR, (2)                                                                                                        

Nicklas Dackhammar, SWE, (3) 

Harry Price, AUS, (4) 

Torvar Mirsky, AUS, (5) 

Johnie Berntsson, SWE, (8)

Måns Holmberg, SWE, (9)

Jonas Warrer, DEN, (11)

Phil Robertson, NZL

Pieter Jan Postma, NED

Daniel Bjørnholt, DEN                                                                                             

Petter Mørland Pedersen, NOR