OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matchracing til helgen

I morgen er det åpent NM utenfor Aker Brygge med seks norske og et dansk og et svensk lag på startlinjen

Publisert

Norsk Matchseiler Klubb, i samarbeid med KNS, arrangerer åpent NM i matchseiling førstkommende lørdag og søndag.

Seks norske lag, samt to lag fra Sverige og Danmark vil seile om mesterskapstittelen på Oslo-banen, utenfor Aker Brygge.

Første start er planlagt kl. 10:00 begge dager. Det vil bli seilt én round robin, med påfølgende "best av 3" i semifinaler,

bronsefinale og gullfinale.

Ett av lagene kommer fra storbåtsatsningen til NSF, NORsteam, med Didrik Godager (21) som skipper for det unge laget.

Didrik Godager og Christian Juell (20) i NORsteam, storbåtsatningen til Norges Seilforbund, stiller med eget lag og satser på å gi de mer erfarne seilerne god konkurranse. De hadde en treningsøkt med deler av laget på mandag og fredag var det intens finpussing av formen om bord i 37 foterne.

 

-    Det fungerer veldig bra om bord og vi satser selvfølgelig på å vinne, sier Godager, skipper på NORsteams matchlag i helgen.

I tillegg til Juell har Godager med seg Jacob Haug (24), Ole Tobias Fremstad (24) og Jørgen Aamodt (17) i helgens Norgesmesterskap.

Espen Guttormsen, generalsekretær i NSF og en av Norges desidert mest erfarne storbåseilere på internasjonalt nivå, har etter at OL var over hatt tid til å engasjere seg mer i NORsteam.

- Det er moro at vi klarer å stille et lag til NM. Jeg har ikke de høyeste forhåpningene resultatmessig, men dette er verdifull trening. Nå håper jeg at vi veldig raskt kan få flere seilere i NORsteam poolen slik at aktiviteten kan komme i gang ut over høsten og vinteren, sier Guttormsen.

Det er toppidrettsaspektet ved seiling som skal løftes frem i NORsteam. I løpet av vinteren skal prosjektet bidra til viktig kompetansebygging blant deltakerne i NORsteam. Seilerne i prosjektet skal blant annet få oppfølging fra Olympiatoppen med fysisk trening minst tre ganger i uken. De skal bli målt med tester slik som OL-seilerne blir.

I tillegg skal det arrangeres teori forelesninger i forskjellige tema flere ganger i løpet av vinteren.

 

- Vi skal legge listen høyt, og de som blir med må være forberedt på å gi mye for å komme langt. Vi skal alle strekke oss etter visjonen om at NORsteam skal være leverandør av storbåtseilere med internasjonal standard, sier Guttormsen.

Deltakerliste

NORsteam, skipper Didrik Godager, Norge

Team Geronimo, skipper Martin Mehus, Norge

Team Aschenbrenner skipper Joachim Aschenbrenner, Danmark

Voodoo Racing Team, skipper Lars Hannisdal, Norge

Team Layline, skipper Anton Johansson, Sverige

Team Oslofem, skipper Anne Marit Hansen, Norge

Team Oslo Match, skipper Geir Victor Svendsen, Norge

Team TBA, skipper Petter Mørland Pedersen, Norge

Powered by Labrador CMS