Medaljefinale med bismak

Det nye formatet som ble praktisert under Delta Lloyd Regattaen i Medemblik ga ikke et rettferdig sluttresultat, mente seilerne

Publisert Sist oppdatert

Regattaen i Medemblik, som er en del av EUROSAF Champions Sailing Cup, ble i går avsluttet med medaljefinaler i samtige klasser bortsett fra de paralympiske. Man har i denne regattaen testet ut et nytt format for beregning av resultatene som seilerne var lite fornøyde med. De seks beste gikk inn i medaljefinalen med den plasseringen de hadde opparbeidet gjennom ukens seilaser. Denne plasseringen ble slått sammen med plasseringen i selve medaljefinalen, begge med vekttall en. Dette første til store forandringer på resultatlilsten og ga etter de flestes mening et feil sluttresultat. Særlig slo dette sterkt ut i RS:X klassen for herrer der nederlenderen Dorian van Rijsselberge hadde opparbeidet en overlegen poengmessig ledelse med syv enkeltseire i de 13 seilasene før finalen. I den avgjørende finaleseilasen lyktes han ikke og endte på 5. plass. Slått sammen med 1. plassen sammenlagt etter de innledende seilasene, endte han med 6 poeng totalt. Dette gav ham 4. plass sammenlagt etter at polske Pawel Tarnovski, på 3. plall før finalen, og med 2. plass i medaljefinalen, vant regattaen med 5 poeng,

Også i andre klasser ble det store omkalfatringer på reultatlisten etter medaljefinalen, og det er delfor lite trolig at dette formatet vil bli benyttet igjen. I Laserklassen ledet australieren Tom Burton klart før finalen der han med 6. plass falt ned til 4. plass sammenlagt, mens vinneren av finalen og sammenlagt Rutger van Schaardenburg hadde 4. plass å dra på.