OL-uttagning i Princesa Sofia

Medaljefinale på Tuv og Ruth?

Medaljefinale på Tuv og Ruth?

I morgen kan Stian Tuv og Kristian Ruth sikre seg en plass blant de 10 beste som får seile den avsluttende medaljefinalen i Laser under påskeseilasene på Mallorca. Men de må seile godt. Etter dagens seilaser ligger de på 12. og 13. plass.

Stian Tuv og Kristian Ruth har vekslet på å seile beste og ligge fremst av de to på resultatlisten, og i dag var det Stians tur til å ligge fremst. Med 34. og en sterk 6. plass i dagens siste gullfinalerace, passerte han Kristian Ruth med to poeng sammenlagt.

Kristian klarte i dag en 30. og en 17. plass.

Med god seiling i morgen har begge de to norske seilerne, som kjemper om en OL-plass, sjansen til å gå til den gjeve medaljefinalen. For Stian er det 11 poeng opp til finaleplass; for Kristian 13 poeng – begge deler er innen rekkevidde med litt klaff!

De to er de eneste norske seilerne i gullfinalen, men Mathias Mollatt kunne glede seg over å vinne den ene seilasen i sølv-feltet, mens Christian Juell tok en 3. plass i den andre seilasen.

Peer Moberg ramlet i dag ned til 10. plass i Finnjolle etter serien 10-23-16 i dag, og også han er på nippet til medaljefinale.

For de andre norske OL-håpene er det ikke like godt. Christopher Gundersen og Frode Bovim ligger på 26. og sisteplass i 49er, og Yngling-laget er fortsatt nr. 13.

I Lase Radial holder Anette Melsom Myhre og Cathrine Gjerpen 2. og 3. plass, men nå med Anette to poeng foran.

For komplette resultatlister, se her.