NM I MELGES 24

FEM PÅ RAD: Det er ingen tvil om at Peder Jahre og mannskapet hans vil kjempe hardt for å ta sin femte NM-tittel på rad.

Tar de sitt femte NM på rad?

Peder Jahre og mannskapet hans har vunnet fire NM-gull på rad i Melges 24. Spørsmålet er om de klarer et femte i et rekordstort NM?

Publisert Sist oppdatert

Skal man snakke om at det finnes NM-konger i Melges 24, må det bli Peder Jahre fra Tønsberg og mannskapet hans. De fire siste NM-gullene har havnet om bord hos dem, og i alt har de syv. Ingen andre Melges-seilere har så mange NM-gull. 

Mannskapet hans har variert litt opp igjennom årene. Med seg til norgesmesterskapet i Kristiansand har han Ane R. Gundersen, Sivert Denneche og Marius Falch Orvin. Sistnevnte har vært med Peder Jahre i alle de fire siste NM-ene.

Mange utfordrere

NM-favorittene har imidlertid et stort kobbel av utfordrere, og blant dem er det tre tidligere NM-vinnere; Herman Horn Johannessen, Kristoffer Spone og Kristian Nergaard og deres respektive mannskaper. Alle seiler for KNS. Hjemmehåpet til Christianssands Seilforening, Andreas Sola Fischer og hans lag regnes også blant favorittene. I 2017 seilte de inn til en bronse. Peder Nergaard & co fra Fredrikstad, sølv i 2017, hører også med i dette skiktet. Likeledes Jens Altern Wathne fra Askøy.

Rekordstort felt

Feltet i Kristiansand er rekordstort. Aldri tidligere siden den første Melges-NM-et ble arrangert i Asker i 1998 har så mange båter deltatt. 40 båter stiller til start. 33 av dem er norske. Den gamle rekorden stammer fra 2013 og lød på 37 båter.

Komplett deltagerliste

– Det er utrolig tilfredsstillende å se at alt det harde arbeidet som legges ned lokalt av ildsjeler, betaler seg. Miljøene i Kristiansand og videre nordover på Sørvestlandet leverer, skriver Jens Altern Wathne, som er en av drivkreftene i klassen, på sin Facebook-side.

Melges 24 er også blitt en populær treningsbåt for mange seilforeninger som deltar i seilsportsligaen, så klassen er for oppadgående, spesielt på kyststrekningen fra Kristiansand til Trondheim. Hele tre lag kommer fra Trondheim, mens fem kommer fra Christianssands Seilforening.

 

Mesterskapet finner sted fra 8. til 10. juni.