Favoritter i tet

Fjorårsvinnerne leder Mesternes Mester etter fire flighter.

Publisert Sist oppdatert

Arrangørene fikk gjennomført fire flighter fredag og starter lørdagen seilaser kl 0955. Maksimalt skal det arrangeres ti flighter og væremeldingene tilsier at man vi få gjennomført tett opptil dette antallet. De 14 beste lagene går videre til kvarfinalen, og her er de 14 beste så langt i mesterskapet, etter fire flights:

Mesternes Mester 2022 leder etter første dag me ett poeng.

1 REGJERENDE MESTER (Hekk Paulsen) 7 p

2 MELGES  (Jahre) 8 p

3 ILCA7 (Hagland) 10 p

4 WASZP EM (Berthet) 11 p

5 SNIPE (Sandvig)12 p

6 ILCA7 M (Melleby) 15 p

7  EXPRESS (Wang) 18 p

8 E-SEILING (Houge) 18 p

9 NM SOLING (H. Horn Johannessen) 19 p

10 OPTIMIST Gutter (Melleby Hopstock) 20 p

11 HALVTONN NM (Kamperhaug) 21 p

12 EM SOLING (Nergaard) 21 p

13 J/70 (Aker) 22 p

14 H-BÅT (Helgesen) 23 p

Slik kåres mesternes mester

Seilingsbestemmelser Mesternes Mester 2023 

1. Det seiles så mange seilaser man rekker, inntil maksimum 10 flights. Det vil i kvalifiseringsserien ikke bli gitt varselsignal for en ny flight etter lørdag kl 14.15 og ikke til en enkelt seilas etter lørdag kl. 15.00, bortsett fra om det ikke er fullført 3 flighter. I så fall utgår finaleseilasene, og man fortsetter med kvalifiseringsserien inntil siste tidspunkt for varselsignal kl 17.30.

Format finaler

  1. Finaleseilasene vil inneholde kvartfinale, semifinal og gullfinale. 1 seilas i hver.

  2. Den femte til fjortende rangerte deltakeren fra kvalifiseringsserien (Q) skal seile i kvartfinalen.

  3. De første 7 (syv) rangerte deltakerne i kvartfinalen (K) og den andre, tredje og fjerde rangerte deltakeren fra kvalifiseringsserien (Q) skal seile semifinalen.

  4. De første 4 (fire) rangerte deltakerne i semifinalen (S) og den best rangerte deltakeren fra kvalifiseringsserien (Q) skal seile gullfinalen.

  5. Vinneren av gullfinalen er vinneren av Mesternes Mesterskap. Øvrige deltakere rangeres deretter i henhold til deres rekkefølge i siste stadiet av mesterskapet.

  6. Hvis finalesailasene ikke fullføres, ervinneren av Mesternes Mesterskap den best rangerte deltakeren fra kvalifiseringsserien. Øvrige deltakere rangeres deretter i henhold til deres rekkefølge i siste stadiet av mesterskapet.