VINNER: Brasilianerne var best i J770-klassen i Miami. (Foto: StudioMilano)

Midt på treet i Miami

Det eneste norske laget i Bacardi Miami Sailing Week havnet midt i feltet.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: 46 J/70-er konkurrerte i Miami, der «Norwegian Steam» ble nummer 21. (Foto: StudioMilano)

– Resultatmessig ble dette ikke helt hva vi hadde håpet på, men i et veldig kompetitivt felt skilte det som alltid veldig lite mellom et godt resultat og et dårlig, oppsummerer Thomas Nilsson fra deltagelsen i Miami.

Han deltok sammen med Eivind Astrup, Lasse Berthelsen og Pål Tønnesson i J/70-klassen med båten «Norwegian Steam». Det var deres debut i klassen, og resultatet til slutt ble en 21. plass i et felt som talte 45 båter. Serien de tar med seg hjem til Norge består av plasseringene 14-11-15-28-30-34-9-22.

– Vi hadde en veldig god uke når det gjelder kvalitetstimer på vannet og vet nå hvor skoen trykker. Det er med andre ord ingenting som vi ikke klarer å endre til Charleston i slutten av april og neste J/70-regatta, sier Nilsson.

Charleston Race Week finner sted fra 16. til 19. april, og der møter det norske laget enda sterkere konkurranse. Foreløpig er det påmeldt 72 J/70-er.

Brasiliansk suksess

Brasilianerne gjorde det for øvrig sterkt i Bacardi Miami Sailing Week. I den hederskronte Star-klassen ble det dobbelt-seier og fire brasilianske lag blant de fire beste. Ikke rart brasilianerne gjerne skulle ha sett Star-klassen som olympisk i Rio de Janeiro i 2016.

Også i J/70 ble seieren brasiliansk. Mauricio Santa Cruz og laget hans vant foran et meksikansk og et italiensk lag – først på 4. plass kom det beste amerikanske laget.