Miljøbåt i Volvo Ocean Race

Carbon Challenge er navnet på det siste prosjektet i Volvo Ocean Race. Laget kjøper brukt og satser på miljø.

Publisert

Laget har foreløpig sikret seg kjøpsopsjon for båten som kom på 2. plass i det forrige Volvo Ocean race. Paul Cayards «Black Pearl» tegnet av Bruce Farr. Carbon Challenge kommer dermed ombord i en båt som er trimmet og velprøvet og sparer dermed en god del tid. Det mener de kan veie opp for at båten er tre år gammel og dermed ikke designmessig optimalisert som årets båter er.

Det første som nå skal skje er at båten skal inspiseres og at det skal lages et tidsskjema for oppgradering i henhold til de siste regelene for VO70 klassen. Man regner med å få like mye tid på vannet før regattaen som mange av konkurrentene.

Hvem som står bak Carbon Challenge vet vi idag ikke, men prosjektansvarlig Tom Weaver er allerde igang med å plukke ut seilere. Prosjektet sier at Volvo Ocean Race er en platform for en senere satsing mot America´s Cup.

Carbon Challenge er etter hva vi forstår ikke fullfinansiert men man håper at 37,000 nm over ni måneder vil rette tilstrekkelig fokus på global warming til at støttespillerne melder seg.

Les mer her: www.carbonchallenge.net

Også ABN Amro One, vinneren av det forrige racet kommer for salg i løpet av våren. Det er store muligheter for at også denne båten vil bli plukket opp av et syndikat som er ute for å lære, eller et America´s Cup prosjekt som vil holde seilere og sponsorer varme inntil man vet mer om de neste America´s Cup seilasene. Det svenske Victory Challenge har vært nevnt i denne forbindelse.

Powered by Labrador CMS