TETT: Ian Lipinski var under to minutter foran Arthur Léopold Léger etter 11 døgns seilas.
TETT: Ian Lipinski var under to minutter foran Arthur Léopold Léger etter 11 døgns seilas.

Fotofinish i Mini Transat

De første båtene er i mål i Las Palmas etter flere dager med lite vind.

Publisert Sist oppdatert
SERIE: Sveitseren Valentin Gautier var bare fire timer bak de to beste Proto-båtene over målstreken med sin masseprodiuserte båt.
SERIE: Sveitseren Valentin Gautier var bare fire timer bak de to beste Proto-båtene over målstreken med sin masseprodiuserte båt.
UNG: 26 år gamle Clarisse Crémer  seiler sitt første Mini Transat og ble nummer tre i mål i den knallharde serie-klassen.
UNG: 26 år gamle Clarisse Crémer seiler sitt første Mini Transat og ble nummer tre i mål i den knallharde serie-klassen.

Båtene som lå lengst øst i helgen hadde tjent stort, men havnet først i et vindstille område. Favoritten Ian Lipinski som hadde en ledelese på over 30 nm på lørdag ble i løpet av søndag forbiseilt av Arthur Léopold Léger.

Disse to har byttet å lede denne uken hvor det har vært svært skiftende forhold.

Lipinski nærmet seg i går målstreken fra nordøst, mens Léger kom fra nord. Léger jibbet rett foran favoritten, som klarte å passere, og var under to minutter før i mål.

Arthur Léopold Léger seiler en Marc Lombard-båt fra 2009, mens Lipinski seiler en Raison-konstruksjon med badekarbaug fra 2014.

Seriebåtene rett bak

Tredje båt i mål var Valentin Gautier som seiler en serieprodusert mini. I denne klassen er det forbud mot karbonmast og vippekjøl, allikevel var denne Verdier-konsruksjonen, bygget av Pogo, bare fire timer og 20 minutter bak i mål.

Clarisse Crémer som ledet i helgen, tapte også på å ligge langt øst. Fra ledesle på lørdag, lå hun på 11 plass ett døgn senere, men ga ikke opp. Hun avanserte hele veien, og var helt oppe på andre plass igjen, men kom til slutt syv minutter bak Rémi Aubrun i mål. rett bak henne igjen kom det unge talentet Erwan Le Draoulec. Clarisse Crémer og Erwan Le Draoulec er navn vi kommer til å høre mer om i fremtiden.

For ekstremt

Vinnerbåten i proto-klassen er en ekstrem båt, en videreutvikling av vinnerbåten i 2011. Ellers har de råeste proto-båtene slitt i etappen som har vært preget av lett vind. Feltets mest ekstreme, Arkema 3 med foiler og vingmast havnet helt ned på 14. plass. Best av de nye båtene var tyske Jörg Riechers på en 7. plass.

Mini Transat er over to etapper. Neste etappe er fra Las Palmas til Martinique i karibia. 

 

RESULTATER

Proto

1- Ian Lipinski - Griffon.fr – finished on 11 October at 13h 22mn 12s (UTC)

2-  Arthur Léopold-Léger - Antal XPO - arrived on 11 October at 13h 24mn 05s (UTC)

3- Erwan Le Mené - Rousseau Clôtures – 39.8 miles from the finish

4- Romain Bolzinger - Spicee.com - 0.3 miles behind

5- Aurélien Poisson – TeamWork – 12.7 miles behind

 

Serie

1- Valentin Gautier - Shaman - Banque du Léman 20 miles from the finish

2- Rémi Aubrun - Alternative Sailing - Constructions Du Belon – 16.9 miles behind the leader

3- Clarisse Crémer (TBS) 17 miles behind the leader

4- Erwan Le Draoulec - Emile Henry – 19.9 miles behind the leader

5- Benoit Sineau - Cachaca II – 27.1 miles behind the leader