Inn i øverste liga

MINITONN: Petter Muren, Anniken Muren, Jan Muren og Elling Rishoff startet sin seilkarriere i minitonn med selvbygde båter. Nå skal de seile sammen i en ClubSwan 50 fra neste sesong av.

Fra minitonn til Club Swan 50

På 1980-tallet bygde de og seilte minitonnere. Til neste år satser den samme gjengen i en av verdens for tiden hotteste klasser.

Publisert Sist oppdatert

Brødrene Petter og Jan Muren og kameraten Elling Rishoff var tre av mange seilere som på 1980-tallet hadde klærne fulle av glassfiberstøv og trefliser. Da var det slett ikke uvanlig at man selv bygde båten man seilte i. Det var en boom av selvbygging i både halvtonn- og minitonn-klassen. Selv seilte Muren-familien en rød minitonner de kalte «Dinogmin». Båten eksisterer fortsatt og seilte senest i 2016 Færderseilasen med Ellings sønn, Øyvind, som skipper.

Den gangen var gutta unge. Nå er de voksne, men lysten til å konkurrere og utforske seilsporten er langtfra borte. Elling tør være godt kjent som landets ledende shorthanded-seiler der han troner høyest på SEILmagasinet Shorthanded-ranking, mens Jan Muren, sammen med Svein Are Løtveit, har atskillige triumfer i Luffe 40-en «Olisabeth» bak seg – blant annet en rekke Færder-seire og over all-seier i Pantaenius Bohusracet. Petter er den som har ligget lavest i regatta-terrenget i de senere årene, men han har på den annen side gjort det mulig at de nå sammen skal prøve seg i en seilerverdenens mest foroverlente klasser for tiden, ClubSwan 50.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER