Mistet styringen i 20 knop

Hjemveien ble trøblete for Al Capone der Seilas´ Axel Nissen-Lie fikk oppleve sitt livs mest dramatiske broach.

Publisert

Al Capione hadde rundet Hollænderboen og var på vei mot Rauer da man oppdaget en rød kost det var om å gjøre å passere riktig. Under kursendringen mistet roret grepet og båten gikk inn i en gigantisk broach og farten gikk fra 20 knop til 0 i løpet av sekunder. Ned med spinnaker, og så de andre seilene, for så å starte motoren for å komme seg på riktig side av merket. Tau i propellen gjorde at det en stund var tilløp til dramatikk ombord, men etterhvert fikk man noe seil opp og fikk kontroll på båten.

22 knop for spinnaker

Karene på Al Capone fikk etterhvert ryddet opp, og seilene kom opp igjen, også spinnakeren, - for en stund. I den friske vinden varte det ikke lenge før spinnakeren blåste ut. Da gjorde båten 22 knop med tau i propellen. Igjen opprydning før ny spinnaker ble heist. Den holder til mål, håper vi.

Vi har foreløpig ingen resultater, selv om de første båtene nå er i fertd med å gå i mål, men vi vet det er mange som har brutt, blant dem Landmark 43 «Nordstjernen», som fikk problemer med akterstaget allerede ved passering Horten for utadgående. Gunnar Kalrsens Dynamic 37 «Laien» brakk tidlig masten, men båten klarte seg tilbake uten hjelp.

Powered by Labrador CMS