SEILFORENINGENES NYTTÅRSØNSKE: MOLDE SEILFORENING

FLERE: I Molde ønsker man seg flere spinnakre på fjorden i 2017.

– Vi ønsker økt deltagelse i alle aktiviteter

I Molde Seilforening vil man ha med flere seilere. I alle aktivitetene som foreningen har å by på.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, Molde Seilforenings største nyttårsønske er en økning i deltagelse i alle våre arrangementer. Vi har derfor et hovedmål om å rekruttere nye medlemmer og ta godt vare på de vi har, sier foreningens leder, Geir Oterhals.

Oppskriften for at ønskene skal gå i oppfyllelse mener han er å forsøke å gjøre alle våre samlinger, kurs og regattaer engasjerende, utviklende og sosialt samlende.

Gøy på vannet størst

– Vi starter allerede denne vinteren med to samlinger som oppfyller disse kriteriene. Både Norges Seilforbunds turseileransvarlige, Jon Amtrup, og fotografen og forfatteren, Magne Klann, kommer for å dele erfaringer om henholdsvis tur- og regattaseiling. Til våren blir det to «Gøy på vannet»-uker for barn og ungdom. Her har vi hatt mange barn innom de siste årene, og i år skal vi få flere av disse inn som aktive medlemmer i foreningen, sier han.

Oterhals mener den største utfordringen til seilforeningen er å finne de riktige tiltakene for å oppfylle målet om økt rekruttering.

– Vi ser også frem til å ta tak i den mer materielle utfordringen med å få tegnet, godkjent og finansiert nytt garderobebygg og nytt naust.

Molde Seilforening startet aktivitetsukene «Gøy på vannet» i forbindelse med initiativet «Seiling for alle» og midler fra Gjensidigestiftelsen.

– Det største og eneste voksende arrangementet vårt er «Gøy på vannet»-ukene. I år blir det totalt tre vannaktivitetsuker med forhåpentlig opp mot 60 deltagere. Dette har blitt et svært attraktivt tilbud for Moldes skolebarn og -ungdom, og også for noen av våre egne eldste jolleseilere, som nå har fått seg sommerjobb på Fjærestua. Forhåpentlig vil mange av deltagerne få smaken på seiling og vannsport i løpet av uken, og bli å se igjen på jolletreningen, sier Geir Oterhals.

To store regattaer

Når det gjelder regatta-arrangementer, rager Inter-City-regattaen mellom Ålesund og Molde og Molde Race Week som de største arrangementene. Oterhals mener tidlig og god planlegging med gode rekrutteringsstrategier i samarbeid med Ålesunds Seilforening skal gi økt deltagelse i årets Inter City.

Molde Race Week har vært arrangert tre ganger tidligere.

– Alle deltagere, både jolle- og kjølbåtseilere, er veldig fornøyde med konseptet med et stort antall regattaer i løpet av en helg og med sosiale samlinger om kvelden. I år skal vi klare å få med flere båter og å engasjere mange nye seilere, mener Molde-lederen.

Et stort aldersgap

Også i Molde Seilforening er det et hull i medlemsmassen.

– Vi har et stort aldersgap mellom ungdomsalder og godt voksen. Et mål for 2017 er å få de aktive ungdommene vi allerede har i foreningen, inn i formelle diskusjoner rundt arrangementsplanlegging.

Han mener de selv må ta del i og ta eierskap til spørsmålet:

– Hvordan mener de at Molde Seilforenings opplegg bør endres for å skape engasjement for seilsport blant barn og unge?

Dette er en diskusjon som foregår i svært mange seilforeninger, og en problemstilling også Norges Seilforbund er svært opptatt av.

Veldreven seilforening

Geir Oterhals forteller at Molde Seilforening har alltid vært veldrevet, og at styret og utvalgene har gjort en solid jobb over mange år.

– Organisatorisk og økonomisk står vi derfor sterkt. Utfordringene for 2017 går mer på å finne ut hva vi kan gjøre anderledes for å trekke nye inn i seilsporten og hva vi kan gjøre for å engasjere medlemmene enda mer.

SEILFORENINGENES NYTTÅRSØNSKER

SEILmagasinet har spurt alle seilforeningene som har kollektivt abonnement på SEILmagasinet, hva de ønsker seg for året 2017, men også hva som er mål og utfordringer for dem i det nye året.

De neste du kan lese om er:

Onsdag 18. januar: Asker Seilforening

Les også nyttårsønskene til:

Tønsberg Seilforening

Oslo Seilforening

Askøy Seilforening

Bodø Seilforening

Ran Seilforening

Nesodden Seilforening