Geir Otterhals – leder i Molde Seilforening

STIGENDE FORMKURVE: Regattamiljøet i Molde Seilforening er for oppadgående.

Stigende formkurve i Molde

Publisert

Molde Seilforening er på en stigende kurve i seilsportsligaen.Thor Due, Thomas Hjertø, Espen Lia og Kjell Gunnar Rød stod for en flott innsats i Sandefjord! De endte på femteplass etter fantastisk seiling begge dager. Etter de to første ligastevnene ligger Molde Seilforening på åttendeplass. Vi begynner kanskje å se en viss effekt av å ha en J/70 treningsbåt i Molde.

Begge lagene som har deltatt, har sagt at de henger bra med på båthåndtering, men at det er matching med flere like båter som mangler. Seilsportsliga Molde AS vil nok snart presentere sine planer for å få kjøpt en J/70 til. Det vil bli nyttig for å heve nivået ytterligere og for å få engasjert flere seilere i dette konseptet.

I Sandefjord var Thor Due med som ungdomsseiler. Etter å ha snakket med Thor etter helgen, virker det som at seilsportsliga som konsept også fenget ham. Molde Seilforening har nå hatt med tre ulike ungdommer i seilsportsligaen, og alle har vært like fornøyde.

Under neste stevne i Stavanger får Mathias Brevik sjansen til å stille som ungdomsseiler. Vi håper at han blir like fornøyd. Molde Seilforening stiller for øvrig med Thomas Hjertø, Lars Stian Walle og Espen Lia. Vi ønsker laget lykke til

Det virker som det er mange som ivrer for regatta i form av ligakonsept, men hva med annen regattaseiling i Molde?

Må arrangementer velges bort?

Det har i snitt vært under 10 båter på onsdagsregattaene. Gossen Rundt og Romsdalsfjorden Rundt hadde akkurat nok påmeldte, mens Jazzregattaen ble avlyst på grunn av for få påmeldte båter. Vi kan garantere at dette er en situasjon som blir tatt på alvor i styret i Molde Seilforening.

Vi har en mengde arrangementer, men må nå kanskje begynne å velge bort arrangement som ikke har tilstrekkelig oppslutning og i stedet satse mer på utvalgte regattaer.

Det neste arrangementet som står på agendaen, er Molde Race Week. Vi får virkelig håpe at dette slår an. Det har fått superanmeldelser fra deltagerne begge de årene det er blitt arrangert, selv om deltagelsen var lav i 2015. Det blir også i år klasser for storbåt og jolle med både baneseilaser og distanseregattaer. Telt på land vil som vanlig føre til en flott sosial ramme. Det blir også mulighet for å prøve å seile J/70 for den som ønsker.

Vi håper alle seilere i Molde støtter opp om arrangementet, enten det er på regattabanen eller på de sosiale sammenkomstene.