Europacup i Moss Seilforening

TILSKUERE: Moss Seilforening vil prøve å legge banen nær land slik at tilskuerne kan følge seilerne på nært hold.
EUROPACUP: Laser 4.7, Laser Radial og Laser Standard seiler europacup i begynnelsen av juni.

Over 100 båter er ventet

3. juni er det klart for europacup for Laser-klassene i Moss – og norgescup for 29er og RS Feva. Samme sted

Vi håper det kommer i overkant av 100 båter fordelt mellom Laser 4.7, Laser Radial og Laser Standard. Årets europacup er også norgescup samt at det er GP for de svenske seilerne, skriver Per Bakke på Moss Seilforenings klubbsider i SEILmagasinet.

3. juni arrangerer foreningen nok en stor Laser-regatta for alle de tre klassene. I Norge er spesielt Laser 4.7 og Radial i vekst, og foreningen håper alle de norske seilerne tar turen til Moss.

– Vi håper også masterseilere tar seg tid til å delta denne helgen, da det bør være en fin oppkjøring til det årlige Master mesterskapet i Drammen, skriver Bakke, og fortsetter

– Moss Seilforenings Internasjonale dommer, Tonny Vedeler Jensen, har fått på plass en kompetent, internasjonal jury og med erfarent banemannskap håper vi dette skal bli et bra arrangement.

Norgescup i 29er og RS Feva

For tomannsklassene RS Feva og 29er vil det være start for norgescupen på lørdagen – 4. juni.

– Hvis forholdene ligger til rette, vil vi forsøke å få til en bane nære land slik at det vil være gode muligheter for tilskuere å følge disse fartsfylte og tette løpene, skriver Bakke.

Han er spent på hva Moss Seilforenings egne ferske seilere i  29erne vil få til mot Norges-eliten. Ikke minst med tanke på det kommende europamesterskapet i Tønsberg senere i år.

– Caroline Heiberg og Marie Bordal i tillegg til Eirik Mathias Silnes og Henrik Bordal er i rute før årets EM i Tønsberg, skriver Per Bakke i SEILmagasinet.