SAMARBEID: Å seile en Nacra 17 krever samarbeid i høy potens. Alt skjer fort og enhver liten bevegelse kan gi store utslag.
SAMARBEID: Å seile en Nacra 17 krever samarbeid i høy potens. Alt skjer fort og enhver liten bevegelse kan gi store utslag.

Den lange veien i mixed double

Martine Steller Mortensen og Nicholas Fadler Martinsen har gått den lange veien. De startet på null for syv år siden. Nå skal de seile OL i Nacra 17. Det har kostet.

Publisert Sist oppdatert

Barnestemmer og barneansikter. Små flagg vaiet frem og tilbake i ivrige hender. Og deretter et unisont: «Gratulerer med OL-plass»! Det var hilsenen Martine Steller Mortensen fikk opp på mobiltelefonen sin da OL-plassen til henne og samboer Nicholas Fadler Martinsen var et faktum. Avsender var Optimist-gruppen i Arendals Seilforening – foreningen hun hadde vokst opp og blitt seiler i. Martine og Nicholas’ prosjektet som hadde startet på en strand i Spania for over syv år siden, hadde nådd en viktig og hardt tilkjempet milepæl.

Denne dagen – på en sandstrand på Lanzarote – i slutten av mars i år, kunne de to endelig puste lettet ut med to store smil om munnen. De hadde oppfylt Olympiatoppens krav om en plass blant de 12 beste sammenlagt i Lanzarote Winter Series ved å bli nummer ni etter 15 tøffe seilaser. De var igjennom nåløyet. Nå kunne de forberede seg på å pakke ned båten sin i containeren som skulle til Japan. OL i Japan.

– I den siste seilasen på Lanzarote kunne alt skje. Det var veldig jevnt med poeng mellom oss og konkurrentene som lå rundt 10. plassen, og det blåste mye; opp mot 15 m/s og det var store bølger, forteller Martine.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS