1000Mile Race

Nederlendere på PR tur til Bergen

Nederlendere på PR tur til Bergen

Initiativtakerne til tomannsregattaen 1000 Mile Race hadde tattturen til Bergen i helgen for å seile Neglespretten og promotere åretsnye utgave av den lange Nordsjøseilasen.

Publisert Sist oppdatert

Huib Swets godt fornøyd etter lørdagens vindfulle seilas på Byfjorden i Bergen. Sammen med en håndfull andre nederlendere hadde han tatt turen til byen for helgen for å seile Neglespretten med en lånt First 36.7.

PR TUR. Men nederlenderne hadde også tatt turen for å møte regattakomiteen i Sjøassistanse Shetland Race og promotere 1000 Mile Race blant norske seilere. Men Swets, som er en av drivkreftene bak den lange tomannsregattaen mellom Nederland, England, Norge og Shetland, har ikke store forhåpninger til mange norske båter denne gangen.

De har imidlertid lagt forholdene godt til rette for å tiltrekke seg norske doublehanded seilere som har lyst til å teste hvordan de håndterer lange seilaser.

- Nytt av året er at vi hare lagt inn to nye etapper. Vi skal stanse i Newcastle på vei nordover til Bergen og så blir et også en etappe fra Bergen til Newcastle etter Sjøassistanse Shetland Race, forteller Huib Swets til SEILmagasinet.

LANGT. Dermed er det seks etapper i årets 1000 Mile Race og en av dem kan strykes. Norske seilere kan dermed starte og avslutte racet i Newcastle, eller velge andre løsninger for å korte ned fraktetappene.

Regattaen startet 8. juni fra havnebyen utenfor Amsterdam, Nederland og avsluttes omlag 2 ½ uke senere i Newcastle. De som har fullført hele regattaen da har seilt langt mer enn 1000 nautiske mil doublehanded.

Du kan lese mer på regattaens hjemmeside.