Informasjon fra Stavanger Seilforening

NM: First 36.7 NOR 11155 «Mithrandir» under NM på Hankø i 2021.

Shorthanded-NM i Stavanger

Stavanger Seilforening er tildelt Shorthanded NM 2024 i samarbeid med Shorthanded Sailing Norway (SSN).

Harald Gellein • Stavanger Seilforening holder til på Sølyst, en liten øy sentralt i Stavanger med broforbindelse til sentrum. Foreningen har egen havn med plass til 200 båter. I forbindelse med Shorthanded NM tilbyr seilforeningen gratis plass til besøkende båter siste helg i juni. Dette kan gjøres fordi mange av foreningens medlemmer er på ferie på den tiden. 

Foruten havnen på Sølyst er det flere kommunale gjestehavner i Stavanger sentrum. I tillegg kan deltakere i NM benytte anledningen til å besøke Langøy, Stavanger seilforenings egen øy i Ryfylke og være der gratis i en uke før eller etter arrangementet.

SOSIALT: Tilreisende kan legge båten på Sølyst

Ryfylke er et stort område med mange beskyttede seilingsområder. Det er problemfritt å finne gode baner til både distanse- og baneseilaser i naturskjønne områder. Ryfylke har vanligvis stabile vindforhold og uproblematiske strøm- og dybdeforhold. Alle baner vil selvsagt tilfredsstille NSF og SSN sine krav til NM, som innebærer at det blir distanseseilas fredag og to baneseilaser (pølsebane) lørdag og to på søndag. 

Stavanger Seilforening har lang erfaring med både shorthanded-regatta, EM, NC og NM, og har alle fasiliteter som trengs til slike arrangementer.. Foreningen har fast ansatt daglig leder, Lars Ole Gudevang.

Vi ønsker å arrangere Shorthanded NM siste helg i juni slik at tilreisende om ønskelig kan starte ferien i vakre Ryfylke. Her er det god plass i gjestehavner og rike muligheter for å ligge for anker i uthavn. NM-arrangementet kan dessuten kombineres med Shorthanded VM i Oslofjorden eller Shetland Race fra Bergen.

Vi vet at flere shorthanded-seilere fra Bergen og Stord vil være interessert i å stille på NM i Stavanger. Vi håper og tror at et slikt attraktivt arrangement også kan lokke båter fra Østlandet til Stavanger. 

Harald Gellein er regionsansvarlig SSN og leder av regattakomiteen i Stavanger seilforening

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.