Seiler eller OPTIMIST-seiler?

Norsk seilsport må rekruttere flere unge seilere og forhindre at så mange faller fra. Målet er klart, men det viser seg i praksis å være akk så vanskelig å nå.

Publisert

Meningene er mange med hensyn til hva slags lut som må til for å få flere barn og unge til å begynne å seile – og hva som må gjøres for å redusere antallet som slutter å seile. Det fins et stort engasjement i seilforeningene rundt dette, men statistikker og tilbakemeldinger tyder på at det motsatte av hva man kjemper for, skjer. Faktum er at seil-Norge generelt sliter med å rekruttere nye seilere. Men det fins unntak.

Under norgesmesterskapet i Optimist i Sandefjord i sommer hadde man trommet sammen et ekspertpanel og et knippe trenere, foreldre og ledere i Optimist-miljøet fra hele landet for å diskutere rekruttering. Et sentralt spørsmål som reiste seg og som ble tydeligere og tydeligere i løpet av seansen, var: Hva skal man egentlig rekruttere barna til?

Om det sprikte meningene. Noen har som ambisjon å få frem seilere som kan bli så gode at de kan hevde seg i VM i Optimist. I den andre enden av skalaen er oppfatningen at det viktigste er å tilby barn og unge en aktivitet og lære dem å seile – og til å bli seilere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS