NM: 49 båter deltok under norgesmesterskapet i 2021 på Hankø. I 2020 var det 100.

Mer om shorthanded NM i Stavanger

Stavanger Seilforening lokker med gratis havnplass i uka før og etter norgesmesterskapet i starten av juli.

Publisert

Som tidligere publisert på arrangementets nettside, er havneplass hos Stavanger Seilforening på Sølyst i uka før og etter NM inkludert i påmeldingsavgiften, så langt det er plass.

I tillegg tilbyr også Stavanger Seilforening gratis plass på Langøy i samme periode for de som deltar i Raymarine shorthanded NM. Langøy seilforeningens egen øy i Ryfylke, flott utgangspunkt for ferie og rekreasjon i fredelige omgivelser, forteller Harald Gellein fra Stavanger Seilforening til SEILmagasinet. Du kan lese om Langøy i siste nummer av SEILmagasinet, eller på nett her.

Bane og havseilas

Når det gjelder selve seilingen vil vi ha en distanseseilas på lørdagen og det er planlagt at denne, om været tillater det, går fra Stavanger og rundt Utsira og tilbake ca 65 NM.

På søndagen blir det 3 baneseilaser med en kombinasjon av pølse og trekantbane av oppskrift nesten som tradisjonelle olympisk bane fra gamle dager. Første en kryss / lens runde, deretter en trekantrunde.

For søndagens seilaser brukes NorRating tretallsystem for distanseseilas, for distanseseilas ett-tall distanseseilas.

Sponsorer på plass

Hovedsponsor for norgesmesterskapet er Raymarine, men seilforeningen har samlet flere. Det lokket gode produkter fra sponsoren som permie for dem som medlte seg på tidlig.

– Nytt er også at vi har fått med Sailtuv og Zhik som sponsorer med flotte trekkepremier og gode tilbud til deltakerne, sier Gellein.

Få båter

Foreløpig er det bare påmeldt 14 båter til Norgesmesterskapet. Arrangøren håper å samle 35 båter. Til sammenligning er det påmeldt 34 båter til Seilmakeren Doublehanded som går til helgen. Av de 14 båtene er det bare fem fra Østlandet og en fra Sørlandet. Også de lokale svikter. Det stiller kun en båt fra arrangørforeningen, mens det er to fra Gansfjorden og en fra Seilforeningen 1928. Videre er det tre båter fra Bergensområdet.

Mesterskapet arrangeres samtidig som verdensmesterskap i Sverige hvor en del norske båter vil delta.

Ideen i å arrangere mesterskapet i starten av juli var å få båter over som så kunne utforske Vestlandet på ferie. Det kan virke som om at tidspunktet passer seilere dårlig.

Du finner mer om mesterskapet her.