KART: Sølyst ligger rett nord for Stavanger Sentrum
KART: Sølyst ligger rett nord for Stavanger Sentrum

Håper på over 35 båter i Shorthanded NM 2022

Stavanger Seilforening håper at seilere fra Østlandet vil bli fristet av Shetland Race og Norgesmesterskap på starten av sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Shorthanded NM er lagt til Stavanger, og går 1. – 3. juli. Båter som deltar på Shetland Race vil rekke ned til Stavanger etter målgang, og etter NM er Stavanger et ypperlig sted å starte seilferie på Vestlandet. Harald Gellein er regionsansvarlig i Shorthandedsailing Norway, og har mer informasjon om mesterskapet.

Base på Sølyst

– Base for årets Shorthanded NM vil være Stavanger Seilforenings flotte havneanlegg på Sølyst. Øya Sølyst har broforbindelse og ligger like ved Stavanger sentrum. Der har foreningen 200 båtplasser, og det vil være plass til et betydelig antall besøkende båter under arrangementet. Seilasene finner sted i Ryfylke-bassenget, som kan tilby flere flotte baneområder like utenfor byen. Fra Sølyst er det gode bussforbindelser til sentrum, og det finnes dessuten flere kommunale gjestehavner i Stavanger sentrum, forteller Gellein.

Distanse og baneseilaser

– Ryfylke er et bynært og skjermet farvann med et mangfold av muligheter for distanse- og baneseilaser i naturskjønne omgivelser – normalt med stabile vindforhold og relativt uproblematiske strøm- og dybdeforhold. Baner vil selvsagt tilfredsstille NM-kravene til NSF og SSN, forteller Gellein.

Stavanger Seilforening har lang arrangørerfaring med både shorthanded regatta, NC og NM, og har alle nødvendige fasiliteter til slike arrangement. Foreningen har fast ansatt daglig leder – Lars Ole Gudevang.

Vi ønsker å gjennomføre Shorthanded-arrangementet første helg i juli slik at tilreisende kan, om ønskelig, kombinere NM med ferieseiling i vakre Ryfylke – med god plass i gjestehavner og rikelig med muligheter til å ligge for eget anker i uthavn.

Stor interesse

– Vi vet at flere shorthanded seilere fra Bergen og Stord vil være interessert, og vi mener at et attraktivt arrangement som dette også kan lokke deltakere fra Østlandet til Stavanger. Sist Shorthanded NM ble arrangert i Bergen deltok ca. 35 båter, og med den økende interessen for shorthanded seiling, er vil det kunne bli minst like mange deltakere i Stavanger i 2022, mener Gellein.