TIL BERGEN: NM i shorthanded-seiling går i Bergen 10. og 11. september 2016.
TIL BERGEN: NM i shorthanded-seiling går i Bergen 10. og 11. september 2016.

NM i shorthanded-seiling til Bergen

Bergens Seilforening er blitt tildelt NM-arrangementet i shorthanded-seiling for 2016.

Publisert Sist oppdatert

I 2015 ble det første norgesmesterskapet i shorthanded-seiling avholdt i Soon, og det ble kåret mestere i to klasser. I år vil det være Bergens Seilforening som er vertsskap for mesterskapet, som finner sted 10. og 11. september.

Det betyr at de regjerende mestrene i den minste klassen, Magne Klann og Karl-Einar Jensen fra henholdsvis Soon og Moss, må ta med seg Expressen over fjellet for å forsvare tittelen. Den andre mesterduoen fra 2015, Karl Otto og Maren Magda Book fra Åsgårdstrand, stiller derimot neppe opp, for i september er de godt i gang med sin planlagte jordomseiling. Det skjer med båten de vant NM med, Wasa 55-en «Cigaren».

Shorthanded populært

I og med at de fleste aktuelle båtene som skal delta i et shorthanded-NM må seiles til startlinjen, vil deltagerlisten i NM trolig bli dominert av seilere fra Vestlandet. Og dem kan det bli mange av, for shorthanded-seiling er populært der. Bergens Seilforenings singlehanded-regatta om høsten samler rundt 60 båter, og arrangørene av årets Seilmakeren Doublehanded, håper på godt over 50 båter i år.

Det vil imidlertid ganske sikkert bli deltagelse fra Østlandet også. Det fins trailbare båter som Express og Seascape 27, og det finsClass 40-er og andre større båter som det ikke tar så lang tid å seile til Bergen. En annen aktuell variant vi trolig vil se, vil være lag som består av en seiler fra Vestlandet og en fra Østlandet.

Ny NM-rekord?

Det er grunn til å tro at fjorårets NM-deltagelse med tilsammen 40 båter vil bli slått når NM skal avgjøres 10. og 11. september.