Norsk App for regattaseilere

Stian Vælitalo har laget et iPhone-program skreddersydd for Færderseilasen.

Publisert

Stian Vælitalo utvikler app-er på hobbybasis og står bak app-en Taxt Taxi som viser hvor de nærmeste drosjene er i din nærhet. Han har også laget See Mee, som gjør at du kan se dine venner er.

Se dine konkurrenter

Vælitalo som for tiden er en seiler uten båt har utviklet en app som viser hvor dine konkurrenter ligger i feltet. Systemet er avhengig av at dine konkurrenter også bruker denne app-en som koster bare 17 kroner. Et supert verktøy for å plukke ut hvor dine konkurrenter ligger i mylderet av andre seilbåter.

To visninger

App-en vil vise hvor dine konkurrenter ligger på to måter. Den ene er i et Google Earth-kart. En mer kreativ måte er å bruke iPhones kamera. Du vil da få frem navnene på de båtene som er i din klasse gjennom søkeren på mobilen.

Enkle i bruk

Jeg har lastet ned nyheten og testet litt mens venter på et fly på Gardermoen. Systemet er svært enkelt i bruk. Du må skrive inn klassenavnet (helt korrekt) din båt og skipperens navn, og du vil få opp alle andre båter som seiler i din klasse.

Programmet krever ingen registreing, og du kan godt bruke den sammen med venner på en turregatta, eller for å følge hvor dine venner er på seiltur.

–Jeg vurderer å utvide programmet slik at man kan følge regattaen fra land også via et kart på en PC. Da kan jeg legge inn en funksjon som kan filtrere klassene.

App-en heter Regatta og ble godkjent i AppStore i går. Søk Regatta i App Store