Norsk seier i Swan Maxi Cup

66 foteren Godot med Pål Fevang til rors vant Swan Maxi klassen sammenlagt under baneseilasene i den prestisjetunge Rolex Giraglia Cup i Saint Tropez i siste uke.

Publisert

- Baneseilasene gikk over tre dager med fantastiske forhold de to første, mens tredje dag blåste og regnet bort med avlysning etter en av de verste stormene på lang tid her nede, forteller en opprømt Pål Fevang på telefonen fra Sør Frankrike.

NORsteam seilere på laget

Godot vant sin klasse med en første og en annenplass med et mannskap på 17 Norske seilere, blant annet fra NORsteam og Camilla: Lars Landmark, Håkon Møyner Lund, Øystein Pettersen og Fredrik Rimstad Bøhn på fordekk - Anders Ombustvedt og Per Fevang i luka, Beate Giftsad, Ingvild Lofterød og Wenche Rodal på forseil – Jørgen Strømquist på storseil, Anders Lofterød som sailingmaster/floater og Monica Rodal/Alexander Hesselberg som taktikere og Ole Marius Nygaard fra NORsteam som navigatør. Bysse og logistikk ble passet av Gunn Rodal og Anne-Mette Rimstad (som bor fast om bord).

Over 60 fot

Swan Maxi klassen omfatter Swan’er over 60– ratet etter IRC-regelen og har ”owner-driver” regel. - Det var moro at de startet oss sammen med de øvrige Maxi-båtene inklusive Neville Chrichton’s Shockwave fra New Zealand, Alegre, Jethou og Container samt 100 foteren Ezimit Europa 2 (ex Alfa Romeo) – selv om vi selvfølgelig ikke kunne hevde oss mot disse proffene,  sier Fevang som ellers er svært fornøyd med at de slo de andre Swan Maxi’ene, særskilt den franske 60-foteren @ROBAS som de ble slått av på Palma.

Spinnakeren røk i havseilasen

Godot deltok også i den etterfølgende havseilasen på 240 nm fra Saint Tropez via Giraglia klippen (nord for Korsika) til San Remo i Italia – med et ”shorthanded” mannskap på 8. Dessverre røk spinnakeren i hard vind nokså tidlig i seilasen – og den lot seg ikke reparere slik at det ikke var mulig å holde følge med feltet på det lange slørestrekket til Korsika og ble fanget alt for tidlig i den lange og ”tradisjonelle” vindstilla som fulgte nede ved Korsika. Men Godot fullførte seilasen på drøyt 48 timer i motsetning til mange av deltakerne som gav opp i det 220 båter sterke feltet som ble vunnet overall av Neville Chricton’s Shocwave.

Laster for turseiling

Heldigvis for Godot teller ikke denne havseilasen med i 2010 utgaven Swan Maxi Cup serien – som foruten Giraglia baneseilasene omfatter Hublot Palma Vela (som gikk på Mallorca i april hvor Godot fikk andre plass blant Swan Maxi’ene) og avsluttes med Swan Rolex Cup på Sardinia i september. Godot befinner seg nå på Nautor’s serviceverft i Villefranche hvor Fevang forteller at alt ”campingutstyret” skal lastes om bord igjen for videre langturseiling med famile og venner i Middelhavet inntil det braker løs i Porto Cervo i september – og i november står ARC’en for tur

Powered by Labrador CMS