Norske ungdomsseilere har vært på Mallorca
Norske ungdomsseilere har vært på Mallorca

Norske ungdomsseilere har vært på Mallorca

ToppSeil og NTG/ToppSeil har vært på treningsleir på Mallorca. Her kan du lese en oppsummering av samlingen fra en av seilerne.

Publisert

- I mange år har norske seilere dratt sørover til Palma De Mallorca for å starte seilesesongen, og i år var ingen unntak. Vi har ikke ligget på latsiden på denne samlingen og har fått med oss mer enn bare seiling, skriver Marthe Enger Eide i sin rapport.

- Til denne samlingen var vi så heldige å få med oss Lars Loennechen og nye NTG trener Frank Kirkeland. Samarbeidet mellom trenerne og seilerne fungerte veldig bra.                                                            

Fokuset for samlingen var for de fleste seilerne å komme inn i rutinene igjen. Det var flere som kjente at de var litt rustne i starten og det tok ett par dager å komme inn i de gode rutinene fra 08- sesongen. Blant annet hadde vi en økt hvor vi seilte uten ror, for å kjenne hvordan kroppen påvirket styringen av båten. Dette er en veldig fin øvelse for å bli mer bevisst på kroppsbeherskelsen og hvordan vekten påvirker styringen på skroget. 

Denne første samlingen på Palma var preget av lite vind og vanskelige forhold. Vinden var til tider meget uforutsigbar og veldig oscillerende. Vi fikk nok å bryne oss på hver dag, med krevende og ”tunga rett i munnen”-forhold.  

Etter middag var det derfor mye å snakke om på briefingene og dette førte til at det ble ett par sene kvelder. Vi hadde både videofremvisning og still bilder og alle mente at filming på vannet var et godt verktøy.

- Jeg lærer mye bedre hvordan jeg skal styre på kryssen i mye vind, etter å ha sett det på film!, kommenterer Breviksgutten Lars Myklebust Johansen, som var en av seilerne på samlingen. 

Lars Loennechen var rene metrologen og visste en hel del om hvordan skyene og land påvirket hva slags forhold man kunne oppleve gjennom dagen. Og det stemte som regel! 

Samlingen som varte i halvannen uke, ble brukt til mer enn bare seiling. På hviledagen midt under samlingen tok Lars Loennechen med seg alle seilerne på en lang tur opp i fjellene på Palma De Mallorca. Med både fysiske morgenøkter og  intervaller i solnedgangen på stranden ble det en del timer fysisk trening i tillegg til seilingen.

Alt i alt var dette en veldig lærerik samling, hvor vi har brukt dagene til å komme inn i rutinene igjen, bli bedre på boathandling og forberede oss mot 09 sesongen. I påsken reiser alle tilbake igjen for å seile World Cupen Princess Sofia Race, avslutter Marthe Enger Eide.

Powered by Labrador CMS