Norske VM-seilere hevder seg i lagseilas

12 norske optimistseilere som er kvalifisert til VM og EM deltok sist helg i Hvuvik Team Racing Championship i Sverige.

Publisert

Etter meget jevnbyrdig seiling endte VM-laget til slutt på 4. plass og de to andre norske lagene på 6. og 7. plass. Et dansk lag, Tre svenske lag og to lag fra USA deltok også i Hjuvik. Det danske laget vant foran to svenske lag.

Resultatmessig er nok dette noe under det som var forventet, men likevel utgjør denne konkurransen verdifull trening for de 12 dyktige unge seilerne som snart skal representere Norge i VM og EM. Både EM- og VM-laget har som mål å kvalifisere seg for de respektive lagseilasene gjennom de individuelle prestasjonene i mesterskapene. Deltagere på lagene var:

Team Norway I - Hermann Tomasgaard, Harald Fæste, Magnus Andersen and Lars Johan Brodtkorb

Team Norway II - Aksel Jacobsen, Martin Mejlænder-Larsen, Godtfred Andenes and Karianne Hammarstrøm

Team Norway III - Henrik Begby, Christopher Small, Ragna Melbye Eide and Ingrid Kathrine Godaker

EM for optimistseilere arrangeres i år på Gardasjøen i Italia fra 28. juni-6. juli. VM går av stabelen i Cesme i Tyrkia fra 14.-

25. juli.

-Årets VM-lag er nok det sterkeste Norge har hatt på lenge, sier Bård Birkeland som er Norsk Optimistjolleklubbs hovdtrener.

Norsk Optimistjolleklubb sender også 40 jenter og gutter til Nordisk Mesterskap i Västerås i Sverige fra 13.-20. juli.

For mange av disse seilerne er dette deres første møte med internasjonal konkurranse og det er stort å kunne seile med det norske

flagget på brystet.

Se intervju med to av dem her:

http://www.fanaposten.no/article584530.ece

Gruppebildet over er tatt av Alf Magne Andersen

Bak fra v. Christoffer Small, Lars Johan Brodtkorb, Magnus Andersen, Aksel Jacobsen, Hermann Tomasgaard, Henrik Begby og Harald Fæste.

Foran fra v. Ragna Melby Eide, Martin Mejlænder-Larsen, Ingrid Kathrine Godaker, Karianne Hammarstrøm, Godtfred Andenes.

Powered by Labrador CMS